Fortech Investments susține start-up-urile tinere, dar și antreprenorii experimentați, oferindu-le capital, parteneriate și smart-money

Valentin Filip Managing Director Product Investments. FOTO June Communications

Fortech Investments este noul braț de investiții al Fortech, compania românească care de aproape 20 de ani oferă servicii de outsourcing pentru dezvoltare de software. Noua ramură vrea să susțină start-up-urile aflate în orice stadiu de dezvoltare să-și atingă obiectivele de business, sprijnindu-le în patru direcții diferite: Venture Capital, Joint Venture, Mergers & Acquisitions și Dezvoltare de produs și business.

În ultimii ani, ecosistemul de start-up-uri din România a crescut enorm, devenind evident faptul că talentul și cunoștințele există peste tot, în special în afara marilor companii. De aceea, Fortech Investments vrea să le ofere fondatorilor resursele de care au nevoie pentru succesul afacerii lor, la timpul potrivit.

Fortech Investments nu oferă doar capital, precum majoritatea fondurilor de investiții, ci și opțiunea de dezvoltare de produs și business pentru ideile cu potențial sau cea de a deveni parteneri cu specialiști din diferite domenii care vor să înceapă un business.

„Start-up-urile și antreprenorii au acum nevoi mult mai diverse. De aceea, activăm în patru direcții diferite, în funcție de gradul de implicare și de maturitatea companiilor și a antreprenorilor. Vrem să creăm produse la nivel intern, dar, totodată, și să îi ajutăm pe alții să-și transforme viziunea în realitate, sub forma unor parteneriate de tip Joint Venture. Aici noi completăm lista de nevoi și capabilități cu smart-money, specialiști  sau consultanță în diverse arii”, declară Valentin Filip Managing Director Product Investments.

Opțiuni pentru start-up-uri în orice etapă de dezvoltare

Astfel, antreprenorii la început de drum, care au înființat un start-up tech care a dat deja dovadă de tracțiune inițială, pot accesa una dintre cele două runde de finanțare pe care Fortech Investments le oferă ꟷ Pre-Seed sau Seed. De asemenea, există și posibilitatea de a face exit, intrând în familia Fortech, unde antreprenorii vor primi resursele și spațiul necesar pentru a-și duce start-up-ul acolo unde își doresc.

„Pentru start-up-uri avem la dispoziție două runde de finanțare – Pre-Seed sau Seed – sau le oferim opțiunea de exit și îi primim în cadrul Fortech Group, unde vor putea să se concentreze, așa cum trebuie, pe nevoile business-ului lor, fără a avea grija resurselor, a oamenilor sau a timpului limitat”, continuă Valentin Filip.

Și antreprenorii care cunosc deja bine industria în care lucrează și nevoile pieței pot să apeleze la Fortech Investments, pentru un parteneriat de tip Joint-Venture, unde timpul, cunoștințele și rețeaua lor profesională pot fi folosite eficient, în timp ce compania completează lista de capabilități cu capital, dezvoltare de software, recrutare sau marketing și vânzări, în funcție de nevoi.

„Dacă nu ai făcut încă pasul spre antreprenoriat, dar ai o idee în care crezi, Fortech Investments o poate valida și, apoi, o putem transforma împreună într-un produs și business de succes”, îi îndeamnă Valentin Filip pe antreprenorii români care caută să își dezvolte start-up-urile.

Un exemplu de succes din piața românească

În ultimii cinci ani, Fortech a investit în 13 start-up-uri tech peste 4 milioane de euro, majoritatea din SUA. În ultimul an însă, s-a concentrat pe piața românească, ultima investiție majoră fiind în start-up-ul de telemedicină Telios, cu o sumă de 400.000 de euro.

„Am abordat Fortech Investments odată cu preocuparea noastră de a transforma Telios Care dintr-un start-up mid-stage într-unul în expansiune. Am vrut să realizăm acest lucru dezvoltând procese și scopuri operaționale și de marketing mult mai eficiente, care să cuprindă nu doar România, ci și Europa de Est. Rezultatul a fost că cei de la Fortech Investments au adăugat mai multă profunzime nu doar produsului nostru, ci și echipei noastre, furnizând expertiză și abordând investiția într-o manieră relaxată.

Am avut discuții foarte deschise în timpul cărora am înțeles că procesele noastre de gândire sunt similare. Acest lucru ne-a ajutat să dezvoltăm o relație puternică și, în cele din urmă, un parteneriat de succes”, spune Philip Choban, CEO Telios Care. 

În următorii 2-3 ani, Fortech Investments plănuiește să investească capital în peste 15 start-up-uri tech și să încheie cel puțin 3-4 parteneriate de tip Joint Venture, în special în domenii precum Sănătate, Finanțe, Educație, Transporturi  sau Producție.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*