FEPRA, parteneriat cu Deloitte România pentru transparentizarea proceselor de gestionare a deșeurilor de ambalaje

Ionuț Georgescu. FOTO The Connection

FEPRA, una dintre cele mai importante companii din România din domeniul managementului deșeurilor de ambalaje, a încheiat un parteneriat cu Deloitte România, pentru efectuarea de audituri operaționale trimestriale. Astfel, FEPRA a extins auditul operațional anual la un nou mod de colaborare, prin efectuarea de audituri trimestriale care îi vor permite să acționeze din timp în cazul în care sunt identificate neconformități. Rezultatele primului trimestru al anului 2023 au fost prezentate clienților FEPRA, direct de către experții Deloitte România.

Prin adoptarea acestui model, în premieră pentru industria din România, FEPRA își urmărește direcția strategică asumată, de transparentizare și eficientizare a proceselor, și își propune să stabilească un nou standard de transparență pentru OIREP-uri în procesul de management al deșeurilor de ambalaje.

Această nouă abordare vine însă, în principal, în sprijinul clienților, cărora compania urmărește să le ofere o viziune mai amplă și un control sporit asupra proceselor din cadrul întregului lanț de gestiune a deșeurilor. Conform ultimelor modificări legislative în domeniu, de la începutul acestui an, obligația EPR (responsabilitatea extinsă a producătorului) a fost distribuită tuturor actorilor din sistem, inclusiv către producătorii și importatorii care pun pe piață produse ambalate. În acest context, accesul permanent la date devine esențial pentru companiile care își doresc îndeplinirea obligațiilor legale de reciclare și a obiectivelor de sustenabilitate în condiții de siguranță și corectitudine.

„Transparența este principiul fundamental care definește relația dintre noi și partenerii noștri. De aceea, în ultimii ani ne găsim frecvent în postura de pionieri ai industriei, pentru că încercăm constant să găsim cele mai bune mecanisme prin care să ne ținem clienții implicați în întregul proces. Am reușit să facem asta prin instrumentele digitale pe care le-am dezvoltat până acum, însă, parteneriatul cu Deloitte România este un pas mai departe. Practic, aducem în sfera auditului aceeași abordare pe care o avem în legătură cu economia circulară, nu căutăm doar să bifăm obligații legale, ci vedem beneficiile mai departe de asta, în eficientizarea proceselor, colectarea de feedback permanent și, în final, întărirea încrederii pe care partenerii ne-o oferă.”, spune Ionuț Georgescu, fondatorul FEPRA.

În plus, primul audit trimestrial a avut și o componentă de mapare de riscuri al cărei rezultat este o matrice a riscurilor care va putea fi folosită ca un important punct de control în relația cu partenerii atât din mediul privat, cât și cu autoritățile.

„Tranziția către o economie circulară este o provocare complexă pentru întregul ecosistem local, iar echipele noastre sunt pregătite să ofere un suport real și activ în acest demers, prin capabilitățile extinse pe care ni le-am dezvoltat și prin abordarea multidisciplinară. Îndeplinirea responsabilităților extinse ale producătorilor reprezintă o verigă importantă în economia circulară și trebuie să fie funcțională și transparentă față de toți actorii implicați. Suntem onorați să contribuim cu expertiza noastră la un astfel de demers, care credem că va avea ecouri în toată piața de profil și va contribui la dezvoltarea acestui segment”, a declarat Adrian Teampău, Director, Consultanță în economie circulară, Deloitte România.

Atât prin adoptarea modelului de audit trimestrial, dar și prin continuarea procesului de digitalizare a operațiunilor, FEPRA creează cadrul care să le asigure clienților săi alinierea nu doar cu prevederile legale actuale, ci și cu cele viitoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*