Cushman & Wakefield Echinox a înregistrat venituri în creștere cu 15% în 2023, într-o piață în stagnare, și a urcat pe locul 2 în topul consultanților imobiliari

Oana Iliescu

Cushman & Wakefield Echinox a încheiat anul 2023 cu venituri de 12 milioane de euro, în creștere cu 15% față de anul anterior, evoluție care a propulsat compania pe locul doi în topul celor mai mari consultanți imobiliari din România, într-un an caracterizat în principal de o stagnare a acestei piețe.

Motoarele de creștere ale companiei au fost atât liniile de business care oferă servicii de brokeraj – birouri, retail, industrial și capital markets, cât și cele de servicii profesionale – asset management, project & development, certificări, evaluare și research.

Oana Iliescu, Managing Director Cushman & Wakefield Echinox: ”Extraordinara evoluție a business-ului nostru este rezultatul efortului întregii echipe, care prin capacitatea de a anticipa schimbările de pe piață a reușit să valorifice la maxim oportunitățile aduse de noile trenduri. Pe lângă rezultatul din 2023, trebuie să remarc faptul că între 2020 și 2023, una dintre cele mai provocatoare și incerte perioade atât pentru chiriași, cât și pentru proprietarii de active imobiliare, Cushman & Wakefield Echinox a reușit să-și majoreze cifra de afaceri de peste 2,5 ori”.

Departamentul de birouri a fost cel mai performant din companie, din punct de vedere al veniturilor generate, cu tranzacții de închiriere care au totalizat 113.000 metri pătrați și o cotă de piață de peste 26%. Această performanță a plasat Cushman & Wakefield Echinox pe poziția de lider al pieței de închiriere de spații de birouri la nivel național.

Departamentul Retail Agency al Cushman & Wakefield Echinox a intermediat anul trecut 26 de tranzacții de închiriere totalizând aproximativ 30.000 de metri pătrați în București și în principalele orașe din țară în 2023, pentru clienți precum Leroy Merlin, Peek & Cloppenburg, Somproduct, Mobexpert, Noriel, Jimmy Key sau Wittchen.

În același timp, pe segmentul de industrial, compania a intermediat tranzacții de aproape 40.000 metri pătrați, iar vânzarea hotelului K+K din București, în prima parte a anului trecut, cea mai importantă tranzacție de pe piața hotelieră din 2023, a contribuit de asemenea la evoluția Cushman & Wakefield Echinox.

Departamentul de Asset Services si-a extins portofoliul cu noi proprietati si cu noi chiriasi, ajungând să administreze proiecte de aproape 500.000 de metri pătrați, în timp ce echipa de evaluări a evaluat peste 400 de proprietăți.

Compania a continuat să crească și pe partea de project management prin câștigarea unor noi mandate, dar și pe cea a serviciilor de certificări verzi, cel mai important proiect realizat fiind portofoliul emag din România și Ungaria.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*