Criptomonedele cuceresc piața imobiliară din România

Criptomonedele cuceresc piața imobiliară. FOTO 2 Value

În ultimii doi ani, piața imobiliară din România a înregistrat un trend ascendent în ceea ce privește tranzacțiile cu criptomonede. Principalele avantaje ale folosirii criptomonedelor în vânzarea și cumpărarea de imobile îl reprezintă rapiditatea și, implicit, fluxul simplificat al tranzacționării. Rata inflației din ce în ce mai mare din România și fluctuația criptomonedelor au făcut ca investițiile imobiliare să fie mai sigure, astfel se poate genera un randament garantat pe termen lung.

În 2018, în România s-a vândut primul imobil cu criptomonede, iar de atunci tot mai mulți dezvoltatori imobiliari din țară recurg la monedele virtuale pentru a atrage un nou segment de cumpărători. Este vorba despre cei care au investit în criptomonede în urmă cu 2-3 ani și care tranzacționează în mod frecvent acum cu ele.

Pentru a demonstra procedura simplă și sigură Iosif Gabor, Asociat/ Marketing Manager SC SIVCO Rezidence SRL explică întregul proces de vânzare-cumpărare:

„Clientul ne oferă contravaloare apartamentului în Bitcoin, calculat la plata Cash și noi îi oferim apartamentul dorit. Susținem clientul pe tot parcursul interacțiunii noastre cu suport juridic, în vederea finalizării tranzactiilor de acest tip”.

Avantajele de a achizitiona un apartament/casă/teren cu plata prin criptomoneda Bitcoin, de exemplu, față de a achiziționa cash sunt multiple. Pentru cei ce tranzacționează criptomonedele sau le dețin în portofele virtuale, pe termen mai lung, pentru a le converti în Fiat (EURO, USD sau RON) au de plătit 10% impozit, apoi se pot folosi de bani în vederea achiziției unui imobil. Practic, la cumpărarea unui apartament, clientul face un schimb dacă plătește cu Bitcoin.
Statistic, cele mai multe tranzacții imobiliare din România s-au făcut cu Bitcoin, deoarece această monedă virtuală este cea mai populară criptomonedă de la noi și este un adevărat „store of value”. Acest instrument de tranzacționare a adus randamante foarte bune celor care au investit pe termen lung. Tinerii din domeniul IT&C sunt un public țintă extrem de căutat în acest sens, ei fiind integrați în mai multe comunități de investitori în zona de criptomonede.
În decursul ultimilor ani, tot mai multe proiecte imobiliare din București, Cluj și Sibiu au anunțat că acceptă criptomonede.
Printre cele mai de succes demersuri în aces sens, din nord-vestul țării se numără și proiectul dezvoltat de Sivco Residence din Iași. Compania a anunțat, încă de la începutul anului 2022, că oferă posibilitatea achiziției de apartamente noi în criptomoneda Bitcoin. Finalizarea construcției celor 2 blocuri noi va avea loc în August 2022, iar mutarea locatarilor se va face până în Decembrie 2022.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*