Credex IFN raportează o creștere de 95% a portofoliului de credite

Credex IFN raportează o creștere de 95% a portofoliului de credite. FOTO Credex

Credex, instituție financiară nebancară, a înregistrat o creștere semnificativă a performanței pentru 2021, comparativ cu anul anterior. Portofoliul de credite, alcătuit din credite de bunuri de consum și de nevoi personale, a depășit pragul de 140 milioane de lei în 2021, cu 95% mai mult față de 2020 (71,8 milioane lei). Instituția a realizat un profit net în 2021 de peste 2,6 milioane de lei, reușind astfel trecerea la profit după doar trei ani de la înființare în 2018. Acest lucru se datorează intensificării activității comerciale, Credex devenind la mijlocul anului trecut principalul finanțator de credite pentru clienții retailerilor Altex și Media Galaxy.

Credex IFN continuă să aibă o creștere susținută, iar pentru acest an, Credex IFN și-a propus să acorde credite în valoare de 400 milioane de lei, cu 140% mai mult față de anul trecut. De asemenea, profitul instituției pentru 2022 este estimat la 15 milioane de lei.

“Anul trecut am început un proces intens de eficientizare și digitalizare a proceselor, acțiune ce continuă și anul acesta. Alături de parteneri strategici, suntem capabili să adaptăm procese interne rentabile și eficiente, ceea ce duce, de asemenea, la o experiență mai bună a clienților. Pe măsură ce continuăm să ne creștem volumele de creditare, ne angajăm să diversificăm produsele și să oferim servicii financiare digitale sigure.” declară Traian Baicu, Director General Credex IFN.

Credex IFN oferă posibilitatea accesării unui credit, atât online, cât și offline, prin birourile dedicate amplasate în magazinele partenerilor comercianți. De asemenea, peste 78% din creditele de nevoi personale sunt acordate online, pe flux 100% digital, marcând cel mai ridicat nivel de până acum.

Rezultate financiare 2021:

Portofoliu de 140 milioane lei, față de 71 milioane lei în 2020.

Profit de 2,6 milioane lei.

Valoare finanțată de 166 milioane lei, față de 100 milioane în 2020.

Valoarea medie finanțată pentru creditul de nevoie personale a crescut în 2021 la 9.067 lei, cu 29% mai mult față de anul anterior (de la 7.012 lei). Valoarea medie finanțată pentru creditul de bunuri de consum a crescut la 2.789 lei, cu 17,6% mai mult față de anul trecut (de la 2.314 lei).

Dezvoltări digitale în 2022:

Implementarea semnăturilor digitale pentru contractele de creditare încheiate în magazinele fizice.

Noi dezvoltări în Aplicația Mobilă, push notifications și eKyc automat pentru noii clienți.

Plăți instant pe cardul de debit, pentru creditele de nevoi personale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*