Consiliul Concurenței aprobă extinderea lanțului Profi în București prin preluarea unor spații ale Pronto Mobile SRL

Magazin Profi, în București. FOTO Profi
Magazin Profi, în București. FOTO Profi

Zece noi magazine PROFI se deschid în curând în București ca urmare a autorizării de catre Consiliul Concurenței a tranzacției prin care PROFI preia tot atâtea spații comerciale de la Pronto Mobile SRL.

„Această nouă extindere amplifică rapida creștere a rețelei noastre,” a declarat Pawel Musial, directorul general Profi. “Avem creșterea în sânge, este un element esențial în strategia noastră.”

„Ne bucurăm că putem încheia o afacere cu rețeaua cu cea mai mare dezvoltare din România ultimilor ani, rețea către care transferăm cele mai mari 10 dintre magazinele noastre, în care am investit multă muncă și suflet”, a declarat antreprenorul Gabriel Sandu în numele companiei Pronto Mobile SRL.

„Am satisfacția că prin această tranzacție excepțională care ne consolidează poziția din București reușim să preluăm active ale unor antreprenori locali dinamici și cu experiență, ceea ce este o onoare deosebită” a spus la rândul său Gaetan Pacton, director de expansiune PROFI.

Cu aproape 1500 de magazine în mai bine de 600 de localități și 24000 de angajați, Profi este retailerul modern cu cea mai mare extindere geografică din România.

“Consiliul Concurenței autorizează tranzacția prin care Profi Rom Food SRL intenționează să preia zece spații comerciale de la Pronto Mobile SRL. În prezent, în aceste spații sunt operate de către Pronto Mobile SRL ca francize Carrefour Express. Profi Rom Food SRL este o companie ce activează în domeniul comercializării cu amănuntul a produselor alimentare și nealimentare în magazine nespecializate. Pronto Mobile SRL își desfășoară, de asemenea, activitatea în domeniul comercializării cu amănuntul a produselor alimentare și nealimentare. În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau o parte substanțială a acesteia și că nu există îndolieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal”, a transmis Consiliul Concurenței. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*