Consiliul Concurenței analizează preluarea mărcii „Uractiv” de către Terapia

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței. FOTO Consiliul Concurenței

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Terapia S.A. intenţionează să preia marca „Uractiv” deținută de către Fiterman Pharma S.R.L. și Look Ahead S.R.L.

Pe lângă marca „Uractiv”, Terapia S.A mai preia toate activele asociate acestei mărci, adică suplimentele alimentare utilizate pentru îngrijirea urologică și menținerea sănătății tractului urinar.

Terapia S.A. face parte din grupul Sun Pharma și este implicată în producția, comercializarea de medicamente generice, produse comercializate sub diverse mărci, eliberate pe bază de prescripție medicală, respectiv fără prescripție medicală (RX și OTC), suplimente alimentare și biocide. Principalele arii terapeutice acoperite de produsele Terapia sunt reprezentate de domeniile cardiovascular, respirator, analgezice, gastro-intestinal, sistemul nervos central și dermatologie.

Fiterman Pharma  SRL produce preparate farmaceutice, iar Look Ahead SRL desfășoară activități de consultanță pentru afaceri și management.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*