Consiliul Concurenței analizează preluarea Hendi Holding B.V. de către 365 Capital Fund Cooperatief U.A.

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței. FOTO Consiliul Concurenței.

Consiliul Concurenţei analizează tranzacția prin care 365 Capital Fund Cooperatief U.A. intenționează să preia Hendi Holding B.V. și anumite filiale ale acesteia din Olanda, România, Polonia, Austria, Spania, Grecia, Italia și Hong Kong.

365 Capital Fund Cooperatief U.A, din Olanda, se concentrează pe investițiile în firme mici și mijlocii din piață. În România, compania activează prin intermediul Grupului APH și a filialei românești a acestuia, APH Group RO SRL, în domeniul comerțului cu ridicata de mașini, echipamente și instalații agricole.

Hendi Holding BV face parte din Grupul Hendi, un furnizor de echipamente de gătit și instrumente de bucătărie pentru industria de ospitalitate.     Grupul Hendi activează în România în principal prin filiala Hendi România SRL, care furnizează produse exclusiv dealerilor, angrosiștilor și magazinelor online de echipamente de catering.

Conform prevederilor Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă prin fax, la nr. 021.405.45.08, prin e-mail la adresa industrie@consiliulconcurentei.ro sau prin poştă la următoarea adresă: Consiliul Concurenţei, Piaţa Presei Libere nr. 1, Casa Presei, corp D1, sector 1, Bucureşti, cod poştal 013701, Oficiul Poştal nr. 25, în termen de 20 zile de la data prezentului anunţ.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*