Consiliul Concurenței a autorizat preluarea unor companii ale Grupului Ideal Standard de către Vilboceram

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței. FOTO Consiliul Concurenței.

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care VilboCeram GmbH preia companiile Ideal Standard MENA Midco Limited, Ideal Standard International N.V., Ideal Standard Holdings (BC) Italy S.r.l. și Ideal Standard Holdings (BC) Germany GmbH.

VilboCeram GmbH este un producător de ceramică din Germania, care proiectează, produce și distribuie, în principal, ceramică sanitară, veselă și accesorii pentru casă în numeroase țări.

În România, grupul Ideal Standard este activ prin intermediul societății Mondial S.A., care operează o unitate de producție de obiecte sanitare din ceramică și care comercializează, de asemenea, produse sanitare din ceramică sub mărcile Villeroy & Boch și Mondial pe piața din România.

Companiile achiziționate fac parte din grupul Ideal Standard, care produce și comercializează produse pentru baie în Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Nord. În România, grupul Ideal Standard realizează venituri prin intermediul reprezentanței locale, Ideal Standard Vidima AD.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*