Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Philoro de către Invest AG și RBH

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței. FOTO Consiliul Concurenței.

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Invest Unternehmensbeteiligungs Aktiengesellschaft (Invest AG) și Rudolf Brenner Holding GMBH (RBH) intenționează să preia compania Philoro Holding GMBH, prin intermediul Kultas Beteiligungs GmbH, societate creată pentru această operațiune.

Invest AG, din Austria, achiziționează, gestionează și vinde investiții temporare în companii mijlocii care dezvoltă, produc sau distribuie produse sau servicii, preia gestionarea altor companii existente și a celor care urmează să fie înființate în Austria și în străinătate și care furnizează servicii auxiliare legate de afaceri, inclusiv consultanță în afaceri și prestează  servicii în domeniul consultanței în afaceri. Invest AG are trei filiale în România și mai multe companii în portofoliu care activează pe piața locală.

RBH este o societate de tip holding, din Austria, controlată de Rudolf Brenner, ce nu este activă din punct de vedere operațional.

Philoro Holding GmbH și subsidiarele sale sunt active pe piața de comercializare a metalelor prețioase, fiind prezentă în România prin intermediul unei subsidiare.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această tranzacție nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*