Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Lorencic Bauservice SRL de către Invest Unternehmensbeteiligungs Aktiengesells

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței. FOTO Consiliul Concurenței.

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Invest Unternehmensbeteiligungs Aktiengesellschaft din Austria preia Lorencic GmbH Nfg & Co KG și Lorencic Bauservice S.R.L.

Invest Unternehmensbeteiligungs Aktiengesellschaft preia, prin intermediul holdingului HTH Neun GmbH, companiile austriece Lorencic GmbH Nfg & Co KG și asociatul LO Baubedarfs GmbH, și, prin urmare, filiala românească Lorencic Bauservice S.R.L.

Invest Unternehmensbeteiligungs Aktiengesellschaft este o societate austriacă care acționează ca un fond de investiții, având un portofoliu divers de societăți.

Lorencic GmbH Nfg & Co KG și filiala sa din România, Lorencic Bauservice, comercializează utilaje de construcții, accesorii pentru construcții și materiale de construcții speciale către companiile din sectorul construcțiilor.

În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorității naționale de concurență, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*