Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Fidelis Research As și a filialei sale românești de către Tissue Solutions

Bogdan Chirițoiu. FOTO Consiliul Concurenței

Consiliul Concurenței a autorizat, din punctul de vedere al securității naționale, tranzacția prin care Tissue Solutions Limited preia compania Fidelis Research AD și filiala sa românească Fidelis Research S.R.L..

Tissue Solutions Limited este o companie din Scoția, parte a grupului BioIVT, ce oferă probe biologice ale stării patologice, produse și servicii pe bază de celule, materiale de control al calității diagnosticului, produse și servicii legate de siguranță și metabolism.

Fidelis Research AD colectează probe biologice și oferă servicii de asistență pentru cercetare. Fidelis Research S.R.L. se ocupă cu cercetarea și dezvoltarea în științe naturale și inginerie.

Dacă din punctul de vedere al Legii concurenței (nr. 21/1996), Consiliul Concurenței autorizează tranzacțiile în care companiile implicate au cumulat o cifră de afaceri de 10 milioane de euro sau, individual, o cifră de afaceri de 4 milioane de euro, pe teritoriul României, în cazul investițiilor străine directe din afara Uniunii Europene, autoritatea de concurență autorizează tranzacțiile care au ca obiect anumite domenii de activitate (prevăzute la art.2 din Hotărârea CSAT nr.73/2012) și a căror valoare depășește două milioane de euro.

În situația în care operațiunea are un impact asupra securității sau ordinii publice prin faptul că prezintă riscuri sau amenințări la adresa acestora, sunt analizate şi investiţiile străine directe care nu depăşesc pragul de două milioane de euro.

În cazul de față, conform analizelor și evaluărilor efectuate de către instituțiile cu competențe legale în domeniu, nu au fost descoperite elemente care ar putea determina sau favoriza riscuri sau amenințări la adresa securității naționale.

Decizia de autorizare va fi publicată pe site-ul autorităţii de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*