Compania românească de dezvoltare de software TARA Interactive accelerează procesul de recrutare și își crește disponibilitatea de a prelua proiecte rămase neacoperite în regiune

Vlad Lepădatu

Războiul din Ucraina generează o cerere mare către companiile de dezvoltare de software din România și din regiune, în contextul în care multe dintre proiecte rămân neacoperite sau sunt doar începute parțial. În acest context, TARA Interactive, companie românească de dezvoltare de software, accelerează procesul de recrutare și vizează creșterea echipei de la 50 de angajați, cât sunt în prezent, la peste 70 de angajați la finalul anului. Decizia vine după ce, în ultimele 4 luni, compania aproape că și-a dublat echipa.

„Suntem într-o continuă căutare de noi resurse și facem interviuri de angajare zilnic. Așteptarea este să creștem constant în următoarele luni. În acest moment avem resurse pentru a prelua aproximativ 10 noi proiecte medii sau mari, dar disponibilitatea variază pe măsură ce ne creștem echipa. Avem experiență în preluarea proiectelor aflate în diferite stadii de dezvoltare și de a le duce la final. Datorită tehnologiile variate pe care le utilizăm în prezent, și a celor pe care le-am abordat în trecut, putem asigura o trecere lină și rapidă către noua echipă de dezvoltatori de la TARA”, spune Vlad Lepădatu, Managing Partner la TARA Interactive.

Strategia de creștere a TARA Interactive din 2022 vizează orientarea către companii din Europa și din SUA, care au nevoi pe partea de dezvoltare software, de la companii medii sau mari, până la startup-uri.

„Țintim, în principal, proiecte medii și mari, enterprise-level, recurente. Astfel, ne uităm la aplicații mobile, aplicații eCommerce, site-uri complexe de content management, aplicații custom dezvoltate pe nevoile clienților. De asemenea targetăm proiecte aflate în derulare, dar care nu pot fi finalizate de echipele care le-au inițiat din diverse motive”, mai spune Vlad Lepădatu.

Recent, TARA Interactive a întreprins un proces de audit, desfășurat în cadrul proiectului Cercetare Națională, de către Human Synergistics România, în urma căruia a obținut un scor foarte bun, clasându-se în primele 10% dintre mediile de lucru cele mai constructive din România, ceea ce presupune un mediu extrem de propice pentru cei care își doresc să se dezvolte și să crească atât profesional, cât și personal.

TARA Interactive și-a bugetat pentru acest an investiții de 500.000 de euro, dublu față de anul trecut. Acestea vizează o prezență mai mare pe piața de software internațională, în special, prin extinderea portofoliului de clienți în SUA și vestul Europei, creșterea echipei la peste 70 de angajați la finalul anului, atât la biroul din București, cât și la cel din Chișinău, și consolidarea poziției în rândul angajaților actuali și viitori, ca organizație prielnică în care merită să lucrezi și să te dezvolți.

La  nivel general, compania se va axa anul acesta pe o mai bună acoperire a industriilor de fintech, eCommerce, logistică și retail, cu accent pe zonele de automatizare a proceselor, robotizare, inteligență artificială și procesare de informații de tip Big Data.

Despre TARA Interactive

TARA Interactive este o companie romnească inovativă, care contribuie la transformarea digitală a clienților săi prin furnizarea de servicii de dezoltare software și consultanță care stimulează competitivitatea și inovația.

Compania investește permanent în dezvoltarea angajaților și promovează o cultură organizațională axată pe egalitate, având o echipă închegată, unde toți angajații au acces la resurse pentru a crește profesional, cât și personal.

În prezent, TARA Interactive are 50 de angajați în birourile din București și Chișinău și desfășoară proiecte internaționale (SUA, Marea Britanie, Europa, România, etc), în domenii precum fintech, sport, consultanță, transport, logistică, ecommerce și retail.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*