CFR SA redeschide circulația feroviară între Brașov și Întorsura Buzăului

Cale ferată. FOTO Pixabay.com

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că luni, 19 septembrie 2022, se redeschide circulația pe noul pod feroviar din localitatea Budila, iar serviciul public de transport feroviar de călători, pe relația Brașov – Întorsura Buzăului, va fi asigurat de un operator privat, cu 12 curse pe zi.

Lucrările de reconstrucție a podului CF din comuna Budila, situat pe linia Hărman – Întorsura Buzăului, la km 17+318 și de amenajare a albiei râului Târlung, au fost executate de o asociere de firme românești, în perioada aprilie 2021 – august 2022, valoarea contractului fiind de 29,2 milioane lei (cu TVA), finanțare asigurată din fonduri de la Bugetul de Stat.

6 perechi de trenuri vor circula, începând de luni 19 septembrie, între Brașov și Întorsura Buzăului (36 km), peste noul pod de cale ferată de la Budila, cu plecarea primului tren din Întorsura Buzăulu la ora 04:32, iar din Brașov, la ora 05:43. Cele 12 curse vor fi operate de Regio Călători, durată călătorie pe întregul traseu, cu opriri intermediare, va dura dura 60 – 65 de minute.

“Finalizarea lucrărilor de reconstrucție a podului feroviar din localitatea Budila și redeschiderea circulației pe această linie deosebit de importantă pentru comunitățile locale, din județele Brașov și Covasna, au reprezentat un obiectiv asumat și, după cum se vede, îndeplinit de compania CFR SA. Deși, la începutul acestui an, a existat un oarecare scepticism în ceea ce privește importanța pe care o acordăm continuării și finalizării acestui obiectiv de investiții, astăzi demonstrăm că prioritățile companiei sunt de fapt prioritățile călătorilor, toate programele de dezvoltare a rețelei feroviare fiind concentrate într-o singură direcție, și anume, îmbunătățirea condițiilor de transport pe calea ferată, la nivelul întregii rețelei feroviare” a declarat Ion Simu-Alexandru, directorul general al CFR SA, prezent astăzi pe șantierul de la Budila, unde se fac ultimele verificări tehnice la noul pod de cale ferată din localitatea Budila.

Noul pod de cale ferată simplă, de la Budila, are o deschidere de 70 m, suprastructură metalică, de tip grindă cu zăbrele cale jos, iar infrastructura va fi din culee fundate indirect. Caracteristicile tehnice și parametri specifici ai acestui obiectiv de investiții sunt:

–                      suprafața totală proiectată în zona întabulată – 17000 m2

–                      deschidere pod – 70 m

–                      lungime linie reabilitată – 301.603 m

–                      prag deversor și bazin disipator cu lățimea – 60.85 m

–                      ziduri de sprijin din beton armat (mal stâng și mal drept) – 60.20 m +19.05 m (aval și amonte)

apărare de mal din gabioane (mal stâng și mal drept) – 184 m

Lucrările pentru reconstrucția podului CF din comuna Budila, situat pe linia Hărman-Întorsura Buzăului, km 17+318 și de amenajare a albiei râului Târlung au început în luna aprilie 2021, în perioada 2019 – 2020 fiind parcurse toate etapele necesare semnării contractului de execuție, și anume: elaborarea expertizei tehnice, DALI și a proiectului tehnic, emiterea tuturor documentaţiilor tehnice, economice, inclusiv avizele necesare organizării licitației pentru reconstrucția podului CF situat pe linia Hărman-Întorsura Buzăului, la km 17+318, și lucrări de amenajare albie,

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*