AxFina România începe să administreze un portofoliu cu o valoare nominală de aproximativ 1 miliard de euro

Johannes Wolfslehner. FOTO White Star PR

AxFina România, parte a AxFina Holding, va începe de la 1 februarie 2024 să administreze portofoliul cumpărat de la grupul suedez Intrum. Portofoliul preluat este un unul de consumer finance (credite pentru bunuri de consum) și telefonie, cu o valoare nominală totală de peste 1 miliard de euro.

Această tranzacție marchează ieșirea Intrum de pe piața românească, Intrum Debt Finance AG făcând parte din Grupul Intrum, un grup activ în domeniul serviciilor de management al creditelor. Anunțul inițial a fost făcut în luna iulie, când Intrum a făcut public faptul că întregul său portofoliu de operațiuni din România a fost cumpărat de DDM Group AG, o companie de investiții specializată în active neperformante (NPL). DDM Holding AG, un investitor multinațional, a anunțat, de asemenea, achiziția unui portofoliu NPL de datorii de consum din România. În decembrie 2023, Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care DDM achiziționează portofoliul de datorii al Intrum Debt Finance AG. “În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal “, a anunțat Consiliul Concurenței într-un comunicat de presă.

“Suntem încântați să anunțăm preluarea serviciilor de administrare a portofoliul achiziționat recent de DDM Holding AG de la Intrum AB. AxFina a sprijinit DDM pe parcursul întregului proces de achiziție a portofoliului, începând cu evaluarea și terminând cu tranzacția. În 2023, AxFina a înregistrat un succes remarcabil prin obținerea a numeroase mandate, ceea ce a dus la triplarea activității sale pe piața dinamică de gestionare a creanțelor din România. În ultimii doi ani, intrarea noastră pe piața românească a impus AxFina ca partener de top în domeniul creditării. În viitor, vom continua să ne dezvoltăm afacerile în România, oferind servicii de colectare a creanțelor în format digital și orientate spre clienți”, a declarat Johannes Wolfslehner, CEO al AxFina.

“Integrarea Intrum în portofoliile actuale gestionate de AxFina Holding este un pas important pentru AxFina România. Vorbim de un portofoliu de consumer finance, pe care îl vom gestiona aplicând standarde internaționale. De altfel, modul de operare al AxFina România este construit pe fundamentele unei piețe globale, pe procese operaționale corecte, pe o abordare orientată către client și cu o politică ce asigură un proces de colectare prin metode avantajoase pentru cei care au datorii”, a declarat Miruna Păunescu, Country Manager AxFina România.

“Sunt foarte încântat de poziția noastră pe piața românească. Suntem în permanentă căutare de noi oportunități pentru a ne dezvolta afacerea și pentru a servi mai bine clienții români. România are un potențial uriaș și sperăm să creștem odată cu piața pentru a fi acolo printre organizațiile de top care deservesc bine clienții”, a declarat Vasanth Raj, Chief Operating Officer AxFina Holding.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*