Avertizare de călătorie pentru cei care merg în Franța. Cinci departamente din nordul țării sunt afectate de furtuna Ciaran

Furtună. FOTO Unwetter-Freaks

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Franceză că Meteo France a anunțat un cod portocaliu de vânt, ploi abundente și inundații pentru 5 departamente din nordul țării. Codul a fost emis pentru Normandia, Bretania, Pays de Loire, Hauts de France și Centre Val de Loire, ca urmare a furtunii Ciaran, începând de miercuri, 01 noiembrie 2023, orele 22:00 până la finalul zilei de joi, 02 noiembrie 2023.

Totodată, au fost anunțate averse de ploaie însemnate cantitativ, însoțite de intensificări ale vântului. Pentru garantarea siguranței pasagerilor, va fi oprită circulația mai multor trenuri, în zilele de 01 și 02 noiembrie 2023, spre regiunile menționate.

Cetățenii români se pot informa în timp real cu privire la situația meteorologică, accesând pagina de Internet www.meteofrance.com, iar în ceea ce privește circulația feroviară se pot regăsi informații actualizate consultând site-ul SNCF: https://www.sncf.com/fr/tempeteciaran.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență, în funcție de circumscripția consulară de reședință, astfel:

  • Consulatul General al României la Paris: +33680713729;
  • Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164;
  • Consulatul General al României la Lyon: +33643627736;
  • Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*