Au mai rămas 4 zile până la finalizarea celei de-a doua etape de înscriere a proiectelor de CSR în platforma Nuclearelectrica “Nucleu De Bine”

CNE Cernavodă. FOTO SNN

SN Nuclearelectrica SA reamintește că termenul limită aferent celei de-a doua etape de înscriere a proiectelor de CSR în platforma SNN “Nucleu de bine” este 20 august 2022.  Până la această dată, ONG-urile și instituțiile publice din România mai pot înscrie proiecte de responsabilitate socială. Valoarea bugetului de sponsorizări este de 2 milioane de lei și va fi alocat proiectelor selectate în urma procedurii de selecție, pe baza regulamentului Nuclearelectrica de participare și evaluare a sponsorizărilor.

În prima etapa a campaniei de sponsorizări “Nucleu de bine” au fost selectate 21 de proiecte, cu o sumă totală de aprox. 1,98 milioane de lei, dintr-un total de 45 de proiecte înscrise.

Platforma de responsabilitate socială “Nucleu de bine” urmează direcțiile strategice și viziunea companiei de a construi un viitor durabil pentru generația viitoare, atât prin producția de energie curată la standarde de excelență, cat și prin impactul socio-economic pe care îl are în România.Energia nucleară este o sursă de energie sigură, curată, fără emisii de dioxid de carbon, care produce energie curată 24h / 7 zile pe săptămână, independent de condițiile meteo.

Cu 207 mil MWh energie curată produsă în 25 ani, 195 milioane tone CO2 evitate în 25 ani, 30 mil lei investiți în proiecte de CSR în ultimii 3 ani, și peste 11 mil de persoane susținute prin campaniile de responsabilitate socială, Nuclearelectrica își extinde impactul pozitiv în societate, respectând direcția strategică – “Empatie și Responsabilitate”.

Suntem angajați să contribuim la securitatea energetică a țării noastre prin livrarea de energie curată, în bandă, stabilă și accesibilă. De la punerea în funcțiune a Unităților 1 și 2 de la CNE Cernavodă am produs 207 mil MWh energie curată și am evitat eliberarea în atmosferă a 195 milioane tone CO2. Astfel, avem un rol esențial atât în asigurarea securității energetice, cât și în atingerea țintelor de decarbonare. Platforma Nucleu de Bine continuă misiunea noastră de a genera energie curată la standarde de excelență, în planul responsabilității sociale, pentru a construi un viitor durabil pentru generația de mâine.

In cadrul concursului de proiecte se pot înscrie organizații non-profit și instituții, în conformitate cu legislația aplicabilă și regulamentul de participare și acordare de sponsorizări, care se regasește pe site-ul companiei. Platfoma “Nucleu de bine” vizează proiecte și beneficiari ale căror nevoi de finanțare se încadrează în domeniile medical, educațional și mediu, având prioritate proiecte din zonele în care compania își desfașoară activitatea:

În domeniul educație, căutam proiecte care contribuie la crearea sau dezvoltarea mediului educațional prin acțiuni de renovare și dotare a școlilor, atât cu laboratoare de specialitate (fizică, chimie, informatică, robotică etc), cât și din perspectiva învățământului online care necesită deținerea de tablete, laptop-uri și alte echipamente pentru laboratoare și săli dotate corespunzator și modern pentru învățământul online, pe care categorii defavorizate de public nu și le pot permite.

În domeniul medical, căutăm proiecte care cresc accesul la servicii medicale performante și de calitate prin acțiuni de dotare cu echipamente medicale, servicii, acțiuni sau alte activități în legatură cu acest domeniu.

În domeniul de protecție a mediului căutăm proiecte care pot accentua rolul esențial pe care compania îl are în gestionarea schimbărilor climatice prin acțiuni de împădurire/reîmpădurire, acțiuni de creare a spațiilor verzi în comunitățile în care Nuclearelectrica operează, acțiuni de sprijinire a organizațiilor de mediu/montane, etc.

Pentru a fi eligibile, proiectele trebuie să aiba descrise foarte clar obiectivele și publicul țintă, cu date măsurabile și definite în timp, precum și indicatori de evaluare și măsurare a impactului in comunitate. Proiectele trebuie să se desfășoare pe teritoriul României, în perioada septembrie 2022-decembrie 2022.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*