„Apele Române” anunță că 85 la sută din subsectoarele de plajă intrate în licitație publică au fost adjudecate în Etapa II

Plaja. FOTO Apele Române

Administrația Națională „Apele Române” (ANAR) a anunțat miercuri, 10 mai, că încă 39 de subsectoare de plajă au fost atribuite odată cu încheierea Etapei II a procedurii de închiriere derulate în baza Ordonanței nr. 8 /2023, acestea reprezentând 85 la sută din cele intrate în licitația publică. Nivelul total al chiriei stabilit prin procedura recent încheiată este cu peste 75 la sută mai mare decât valoarea de pornire.

Vă reamintim că prin licitațiile derulate în Etapa I au fost atribuite 62 de subsectoare, fiind semnate contractele de închiriere pentru 59 dintre acestea.

Potrivit prevederilor legale, 50 la sută din suma încasată reprezintă venit la bugetul de stat, iar diferența de 50 la sută se va utiliza în scopuri de investiții pentru dezvoltarea infrastructurii de management cantitativ și calitativ al bazinelor hidrografice ale cursurilor de apă din România, respectiv plaja Mării Negre.

„Precizăm că prin noile contracte, operatorii sunt obligați să implementeze măsuri ce rezolvă carențe semnalate de-a lungul timpului de turiști. Spre exemplu, cel mult 70 la sută din suprafața de plajă va putea fi folosită pentru închirierea de șezlonguri și umbrele în suport fix, diferența reprezentând o zonă destinată plajei pe nisip, iar operatorul este obligat să instaleze și toalete ecologice pe suprafața atribuită”, au transmis reprezentanții instituției.

ANAR a aprobat și un tarif unitar pentru instalarea unor construcții provizorii de tip beach – bar pe suprafețele închiriate.

Administrația Națională „Apele Române” va pune în aplicare prevederile art.5, alin.1 din Ordonanța nr. 8 /2023, rezultatele urmând să fie publicate pe site-ul instituției www.rowater.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*