Acţionari semnificativi ai One United Properties plasează 234 de milioane de acţiuni investitorilor instituționali locali şi internaţionali

Andrei Diaconescu & Victor Căpitanu, co-fondatori One United Properties

Patru acționari semnificativi ai One United Properties (BVB: ONE), inclusiv cofondatorii Andrei Diaconescu (prin OA Liviu Holding Invest), Victor Căpitanu (prin Vinci VER Holding), Președintele Consiliului de Administrație, Claudio Cisullo (prin CC Trust Group AG) și Membrul Consiliului de Administrație Marius Diaconu (prin Altius S.A.), au încheiat cu succes vânzarea a 234.205.285 acțiuni ale Companiei către investitori instituționali locali și internaționali.

Tranzacția a fost realizată cu scopul de a crea lichiditate și de a consolida baza de acționari, permițând noilor investitori instituționali să achiziționeze pachete de acțiuni în Companie.

„De la momentul IPO-ului din 2021, One United Properties a traversat cu succes multiple provocări ale pieței. La începutul acestui an, am observat un interes tot mai ridicat din partea investitorilor instituționali globali pentru achiziționarea unui pachet de acțiuni în compania noastră. Pentru a răspunde acestei cereri, am decis să realizăm o tranzacție inedită, menită să faciliteze captarea acestui interes instituțional, generând în același timp lichiditate. Acest proces a fost realizat prin utilizarea unui cadru special, care, pe de o parte, a permis executarea rapidă și, pe de altă parte, a asigurat un nivel ridicat de flexibilitate.

În calitate de acționari și membri ai consiliului de administrație, angajamentul nostru față de viziunea și creșterea continuă a One United Properties rămâne neschimbat. Această tranzacție nu reprezintă un exit, ci o inițiativă strategică ce vizează îmbunătățirea structurii noastre de acționariat și consolidarea guvernanței, printr-o prezență instituțională sporită în cadrul companiei. Intenționăm să reinvestim majoritatea capitalului obținut din această tranzacție în următoarea majorare de capital a companiei, capital care va susține planurile de creștere ale companiei în acest an.  Prin urmare, vrem să contribuim la dezvoltarea și extinderea continuă a afacerii One United Properties, în conformitate cu strategia pentru 2030. Le mulțumim tuturor investitorilor instituționali pentru încrederea acordată”, au declarat în comun acționarii vânzători.

În urma tranzacției, co-fondatorii Companiei, Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu dețin împreună 50,03% din capitalul social al One United Properties.

Cele 234 de milioane de acțiuni au fost plasate către peste 60 de investitori locali și internaționali. One United Properties nu va obține niciun venit în urma acestei tranzacții, însă acționarii vânzători doresc să utilizeze capitalul atras pentru a subscrie acțiuni în următoarea majorare de capital al Companiei.

Tranzacția a fost intermediată de SSIF Swiss Capital în calitate de Global Coordinator și Bookrunner. Filip & Company a acționat în calitate de consilier juridic al acționarilor vânzători.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*