ANL a recepţionat 21 de locuinţe sociale pentru comunitățile de romi

Bloc ANL. FOTO Ministerul Dezvoltării

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a recepționat, în comuna Potlogi (jud. Dâmbovița), 21 de locuinţe sociale destinate comunităților de romi.

Locuințele (9 apartamente cu 2 camere și 12 apartamente cu 3 camere) sunt repartizate în 3 module, cu regim de înălţime P (parter), valoarea investiției fiind de 3.609.606,64 lei (TVA inclus).

Până în prezent, în cadrul Programului Locuințe sociale pentru comunitățile de romi, au fost finalizate 218 locuințe în județele: Bihor (22), Bistrița-Năsăud (21), Mehedinți (28), Olt (28), Sibiu (28), Arad (49), Brașov (21) și Ilfov (21).

Programul Locuințe sociale pentru comunitățile de romi” este un program-pilot derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), conform Hotărârii Guvernului nr. 1237/2008, cu modificările şi completările ulterioare. Programul are, ca obiective, incluziunea socială a cetăţenilor de etnie romă cu situaţie locativă precară şi prevenirea discriminării pe criterii rasiale. Locuinţele se construiesc prin ANL, cu finanţare de la bugetul de stat. În cadrul acestui program, se implementează proiecte viabile pentru construcția a maximum 300 de locuințe sociale pentru cetățenii români de etnie romă, distribuite în cele 8 regiuni de dezvoltare ale României. Astfel, se va îmbunătăți accesul persoanelor de etnie romă la o locuință decentă și la servicii publice de tip apă, electricitate, canalizare și sisteme de încălzire.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*