Ministrul Sănătății, întrevedere cu vicepreședintele BEI pe tema creșterii investițiilor în sistemul de sănătate din România

Spital. FOTO Pixabay.com

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a avut astăzi, 15 iulie a.c., la sediul ministerului, o întrevedere cu vicepreședintele Băncii Europene de Investiții (BEI) Christian Kettel Thomsen, în cadrul căreia au discutat despre investițiile BEI în proiectele de infrastructură de sănătate aflate în derulare, dar și despre viitoarele investiții în spitalele din România. La întrevedere a participat și secretarul de stat Andra Migiu, coordonator al proiectelor cu finanțare europeană derulate de către Ministerul Sănătății, precum și experți finaciari și consultanți tehnici ai BEI.

În cadrul discuțiilor, reprezentanții BEI au reiterat disponibilitatea și sprijinul pentru creșterea investițiilor în proiectele de infrastructură aflate în derulare în sistemul sanitar din România, dar și pentru viitoarele investiții în spitalele din țara noastră.

De asemenea, s-a discutat despre stadiul investițiilor BEI în derularea proiectelor de construcție a spitalelor regionale. Oficialii BEI au anunțat Ministerul Sănătății că estimează pentru finalul acestei luni aprobarea de către board-ul băncii a finanțării pentru construcția spitalului regional din Cluj-Napoca, având ca obiectiv semnarea contractului până la finalul anului.

Reamintim că finanțarea aferentă spitalului regional din Iași a fost deja semnată, iar pentru spitalul din Craiova se estimează a fi aprobată până la sfârșitul anului.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*