Curățenie eficientă și durabilă – există aparate de curățare ce pot economisi cu până la 90% consumul de apă, 30% energia utilizată și 100% timpul investit

Aspiratoarele Karcher. FOTO MSL The Practice
Aspiratoarele Karcher. FOTO MSL The Practice

Curățenia de primăvară poate fi mai eficientă și mai durabilă prin utilizarea aparatelor potrivite. Unele aparate de curățare pot reduce consumul de apă cu până la 90%, conform specialiștilor Kärcher. Mai mult, consumul energiei electrice poate fi redus chiar și cu 30% în procesul curățeniei de primăvară.

Aparatele de curățare precum aparatele de spălat cu presiune, aspiratoarele de geamuri sau mopurile electrice, contribuie la un proces de curățare sustenabil, prietenos cu mediul. Comparativ cu produsele clasice (mop cu găleată, lavete, detergenți toxici), acestea reduc cantitatea de resurse utilizate și contribuie la o curățare responsabilă a casei și grădinii.

Mopurile electrice folosesc cu până la 90% mai puțină apă, comparativ cu mopurile clasice

Comportamentul responsabil față de mediu al consumatorilor s-a schimbat mult în ultimii ani, aceștia fiind mult mai atenți ca alegerile pe care le fac să fie prietenoase cu mediul. În materie de curățare a interiorului casei, recomandarea specialiștilor Kärcher este de a utiliza un mop electric, care va ajuta consumatorul să economisească cu până la 90% consumul apei utilizate, comparativ cu mopul clasic.

Aspiratoarele cu AI oferă 100% economie de timp pentru curățarea podelelor

Inteligența artificială continuă să își demonstreze beneficiile și nu ocolește industria aparatelor de curățat. Datorită noilor tehnologii, curățarea prafului de pe podele poate fi 100% autonomă, un beneficiu în special pentru zonele urbane, unde cantitatea de praf este foarte mare.

„Detectarea prafului, navigația LiDAR sau funcția de detectare a obiectelor cu ajutorul AI au dat cu siguranță curățeniei o altă definiție. Cu ajutorul laserului dual și al camerei AI, robotul detectează obiectele mici, care sunt la un nivel prea jos pentru LiDAR (covoare, pantofi, șosete, cabluri). Prin navigația cu laser LiDAR, roboții fac un plan al casei, iar apoi aspiră și spală podelele în mod autonom, oferind un câștig de 100% în termeni de timp investit”, spune Mihaela Dărângă, reprezentant Kärcher România.

Consumul de energie poate fi redus prin utilizarea unor aspiratoare pentru geamuri, spun specialiștii Kärcher. Acestea pot curăța până la 100 de geamuri, printr-o singură încărcare a bateriei și oferă o spălare de trei ori mai rapidă decât accesoriile obișnuite.Și pentru exteriorul casei, resursele pot fi limitate prin utilizarea echipamentelor potrivite, spun specialiștii Kärcher. Aparatele de spălat cu presiune reduc consumul apei cu până la 80%, demonstrând performanță ridicată și în ceea ce privește economia de energie electrică. Irigarea cu furtunul sau cu pompele clasice nu ține cont de debitul și de consumul apei utilizate. O pompă de amplificare a presiunii va oferi putere maximă, astfel încât, pentru același debit de apă, motorul va necesita mai puține turații decât pompele de grădină tradiționale.

Detergenții sustenabili reduc poluarea apelor uzate, iar ambalajele acestora contribuie la reducerea emisiilor de carbon și a utilizării plasticului

Împreună cu aparatele de curățare dedicate diferitelor tipuri de suprafețe, consumatorul responsabil poate contribui substanțial la reducerea poluării apelor uzate, a emisiilor de carbon și a utilizării plasticului prin folosirea detergenților sustenabili. Acest lucru este datorat utilizării conștiente a agentului de curățare, precum și a detergenților obținuți prin alegerea unor compuși biodegradabili și a unor materii prime naturale și regenerabile.

Dacă înainte curățenia de primăvară presupunea un consum mare de resurse – timp, apă, energie, inovația aparatelor de curățare, precum și a detergenților utilizați împreună cu acestea poate reduce acum la mai mult de jumătate consumul resurselor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*