Consiliul Concurenței analizează preluarea Magna PT Bordeaux SAS, Franța de către Mutares SE & CO. KGaA, Germania

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței. FOTO Consiliul Concurenței.

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Mutares SE & Co. KGaA, Germania intenționează să preia activitatea de producție de transmisii manuale pentru autovehicule a Magna PT Bordeaux SAS, Franța.

Mutares SE & Co. KGaA este o companie de tip holding, care achiziționează întreprinderi mici și mijlocii, precum și părți din grupuri în situații de tranziție, cu sedii în Europa. În România, Mutares SE & Co. KGaA deține SFC Automotive Solutions Romania S.R.L., firmă care comercializează produse de etanșare pentru autovehicule.

Magna PT Bordeaux SAS, parte a Grupului Magna International Inc., operează o fabrică în Bordeaux, Franța, specializată în dezvoltarea, producerea și comercializarea de transmisii manuale ca un sistem complet pentru industria autovehiculelor, fiind parte a sectorului de propulsie pentru autovehicule al grupului.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*