Consiliul Concurenței analizează operaţiunea prin care Viceroy Private Capital LLC  preia Dayco LLC

Bogdan Chirițoiu. FOTO Consiliul Concurenței

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Viceroy Private Capital LLC, S.U.A., intenționează să preia Dayco LLC, S.U.A., prin intermediul societății vehicul Dragon Acquisition Corp LLC, S.U.A.

Viceroy Private Capital LLC din S.U.A. desfășoară, în principal, activități specifice holdingurilor financiare. Viceroy Private Capital LLC, S.U.A., face parte din grupul de companii controlate de Patrick James, care deține, în România, filiala Trico Wipers Ploiești S.R.L.. Trico Wipers Ploiești S.R.L. are ca obiect principal de activitate fabricarea de piese și accesorii pentru autovehicule și pentru motoare de autovehicule.

Dayco LLC din SUA este deţinută de un număr mare de acţionari.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*