Adrian Câciu: “Trebuie intensificate investițiile în infrastructura necesarã producției de energie curatã și pentru consolidarea independenței energetice și economice a României”

Ministerul Finanțelor. FOTO Ministerul Finanțelor

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a discutat  joi, 13 ianuarie 2022, cu David Muniz, însãrcinatul cu afaceri ad-interim al Statelor Unite ale Americii la București, subiecte de interes în relațiile bilaterale, cu accent pe continuarea mãsurilor prioritare pentru dezvoltarea unui mediu de afaceri corect și competitiv în România. Totodată, au fost trecute în revistã programele de reformã incluse în PNRR, precum și proiectele nuclearo-energetice de la Cernavodã.

“Am avut o discuție foarte bunã, aplicatã și constructivã cu dl David Muniz. Am reconfirmat hotãrârea României de a-și respecta obligațiile de partener strategic, așa cum am dovedit-o în cei 25 de ani care au trecut de la semnarea Parteneriatului Strategic. În același timp, am subliniat faptul cã dezvoltarea economic, cu atenție pentru protecția mediului și combaterea schimbãrilor climatic, reprezintã o preocupare majorã a guvernelor noastre. În acest sens, trebuie intensificate investițiile în infrastructura necesarã producției de energie curatã și pentru consolidarea independenței energetice și economice a României”, a concluzionat Adrian Câciu.

Discuțiile au evidențiat interesul pentru intensificarea schimburilor comerciale dintre România și Statele Unite care vor aduce valoare adãugatã și avantaje pentru ambele părți.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*