Primul Airbus A330 înregistrat în România a aterizat la București

Primul Airbus A330 înregistrat în România a aterizat la București. FOTO Strategy Spirit

Prima aeronavă wide-body a intrat oficial în flota companiei HiSky, odată cu aterizarea pe aeroportul Henri Coandă. Aeronava, care poartă numărul de înregistrare YR-KID, este singura de acest tip operată de o companie din România și a fost întâmpinată la București de tradiționalul salut al tunurilor de apă, pe calea de rulare a aeroportului. Odată cu recepționarea celui de-al optulea aparat de zbor din flotă, HiSky dobândește capabilitatea de a efectua zboruri regulate long curier și intră în galeria selectă a companiilor din Europa cu care pasagerii pot călători, fără escală, către orice continent.

Airbus A330-200 este unul dintre cele mai populare modele wide-body și se regăsește în flotele celor mai prestigioși operatori aerieni din lume. Cu o eficiență operațională în serviciu de 99.4%, și sistemul avansat de comandă fly-by-wire, aceasta aeronavă modernă și eficientă este apreciată, în principal, pentru fiabilitatea și performanțele sale, mai ales pentru călătorii de lungă durată. În versiunea aleasă de HiSky, aeronava este propulsată de două motoare puternice Rolls Royce Trent 772B și atinge o viteză de croazieră de 870 km/h, cu o autonomie de până la 14 ore de zbor neîntrerupt. Cu o lungime totală de 58,8 m și o anvergură de 60,3 m, A330-200 oferă un spațiu generos și în cabină, cu o configurație cu două culoare, care asigură un confort superior pasagerilor, chiar și pe distanțe lungi. Cabina este proiectată pentru a maximiza spațiul personal, oferind scaune mai largi și mai mult loc pentru picioare. Aeronava HiSky are o configurație cu două clase de servicii, business și economic, iar pasagerii care vor călători cu A330-200 se vor putea bucura, de asemenea de un sistem de entertainment la bord, cu ecrane individuale pentru care vor putea alege conținut dintr-o gamă largă de filme și muzică.

„Atunci când stabilim strategia de extindere a flotei pornim de la capabilitatea de care avem nevoie, apoi alegem cea mai bună aeronavă, care îndeplinește criteriile de autonomie, eficiență, și, nu în ultimul rând, confort pentru pasageri. În urma tuturor analizelor, A330-200 a reieșit ca cea mai bună opțiune pentru zboruri long curier și ne bucurăm că am reușit, într-un timp foarte scurt, să aducem aeronava la București, pregătită să înceapă zborurile. Încheiem, în curând, un an extrem de productiv pentru echipa HiSky, cu recorduri de pasageri, o poziție sus în topul principalelor companii care operează în România, trei noi aeronave în flotă și un număr mare de destinații în program. Pentru 2024, aeronava wide body și autorizarea pentru zboruri către SUA conturează perspective cu atât mai interesante și abia așteptăm să le împărtășim cu pasagerii noștri.”,  spune Iulian Scorpan, CEO HiSky

Destinațiile și programul zborurilor regulate pe care compania le va efectua cu noua aeronavă vor fi anunțate în perioada următoare.

Noul Airbus A330 este cea de-a opta aeronavă care intră în flota HiSky. Până în acest moment, compania aeriană a operat 7 aeronave Airbus din familia A320, respectiv o aeronavă A319, patru aeronave A320 și două A321 neo, de producție 2023.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*