Peste 23 de milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării pentru transportul public urban de călători, din municipiul Târgu Jiu

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării. FOTO Ministerul Dezvoltării

Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, a semnat un contract de finanțare, în valoare totală de 23.715.000,00 de lei fără TVA, prin Programul Operațional Regional, pentru achiziționarea a 9 troleibuze cu autonomie, pentru transportul public din Târgu Jiu.

 „Achiziția de mijloace electrice are ca scop facilitarea unui transport public modern pentru locuitorii municipiului Târgu Jiu, dar reprezintă și o investiție verde, prietenoasă cu mediul și adaptată politicilor asumate de actuala coaliție”, a declarat ministrul Cseke Attila.

Achiziția presupune punerea în circulație a unor troleibuze care pot funcționa fie folosind rețeaua catenară, fie pot circula autonom, pe bateria proprie. Astfel că, Târgu Jiu va beneficia de un traseu de circulație cu troleibuzul și în zonele unde nu este prevăzută rețeaua electrică. Mai exact, o porțiune din traseul de transport public va putea fi utilizată chiar dacă nu există, în zonă, un sistem de suspendare a liniilor de tracțiune specifică acestui tip de transport public.

Așadar, proiectul prevede atât atingerea obiectivelor de mediu prin achiziționarea celor 9 troleibuze moderne, cât și facilitarea mobilității pentru locuitorii din Târgu Jiu, care vor beneficia de un traseu extins al transportului public de călători.

În urma finalizării fără contestații a procesului atribuirii achiziției publice, a fost declarat ca ofertant câștigător compania SOLARIS BUS & COACH sp. z. o. o din Polonia, care va furniza, în termen de 15 luni de la momentul semnării contractului dintre beneficiar și operatorul economic, 9 troleibuze cu autonomie, de lungime de cca. 12 metri, tipul vehiculului fiind Solaris Trollino 12.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*