Peste 23 de milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării pentru transportul public urban de călători, din municipiul Târgu Jiu

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării. FOTO Ministerul Dezvoltării

Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, a semnat un contract de finanțare, în valoare totală de 23.715.000,00 de lei fără TVA, prin Programul Operațional Regional, pentru achiziționarea a 9 troleibuze cu autonomie, pentru transportul public din Târgu Jiu.

 „Achiziția de mijloace electrice are ca scop facilitarea unui transport public modern pentru locuitorii municipiului Târgu Jiu, dar reprezintă și o investiție verde, prietenoasă cu mediul și adaptată politicilor asumate de actuala coaliție”, a declarat ministrul Cseke Attila.

Achiziția presupune punerea în circulație a unor troleibuze care pot funcționa fie folosind rețeaua catenară, fie pot circula autonom, pe bateria proprie. Astfel că, Târgu Jiu va beneficia de un traseu de circulație cu troleibuzul și în zonele unde nu este prevăzută rețeaua electrică. Mai exact, o porțiune din traseul de transport public va putea fi utilizată chiar dacă nu există, în zonă, un sistem de suspendare a liniilor de tracțiune specifică acestui tip de transport public.

Așadar, proiectul prevede atât atingerea obiectivelor de mediu prin achiziționarea celor 9 troleibuze moderne, cât și facilitarea mobilității pentru locuitorii din Târgu Jiu, care vor beneficia de un traseu extins al transportului public de călători.

În urma finalizării fără contestații a procesului atribuirii achiziției publice, a fost declarat ca ofertant câștigător compania SOLARIS BUS & COACH sp. z. o. o din Polonia, care va furniza, în termen de 15 luni de la momentul semnării contractului dintre beneficiar și operatorul economic, 9 troleibuze cu autonomie, de lungime de cca. 12 metri, tipul vehiculului fiind Solaris Trollino 12.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*