Au început lucrările la Parcul Științific și Tehnologic din Oradea

Au început lucrările la Parcul Științific și Tehnologic din Oradea. FOTO CJ Bihor

Direcția Tehnică din cadrul Consiliului Județean Bihor a emis ordinul de începere a lucrărilor la Parcul Științific și Tehnologic din Oradea, un proiect realizat din fonduri europene.

În cadrul Parcului vor fi oferite servicii de transfer tehnologic în următoarele domenii: eco-nano-tehnologii și materiale avansate, tehnologii informaționale și de comunicații, spațiu și securitate, sănătate, bioeconomie, energie, mediu și schimbări climatice.

Prin acest proiect se propune înființarea unui parc științific și tehnologic cu regim de înălțime P+2E și o suprafață desfășurată de 5.417,78 mp, dotarea acestuia cu mobilier și echipamente de cercetare specifice laboratoarelor propuse, amenajarea unei parcări de 63 de locuri de parcare autoturisme, dintre care 2 destinate persoanelor cu handicap locomotor și instalarea unui rastel de biciclete.

„Lucrările vor fi terminate într-un an de zile. Din toamna anului viitor proiectele tehnice ale firmelor orădene partenere și ale Universității vor putea fi dezvoltate în această locație. Obiectivul general al proiectului este crearea unei infrastructuri de inovare și transfer tehnologic în județul Bihor. Construcția va fi realizată pe strada Ceyrat, lângă campusul universitar. Din cauza creșterii prețurilor la materialele de construcție, față de valoarea inițială contractată anul trecut, valoarea proiectului construcției este mai mare cu 14%. În vara acestui an, în paralel cu lucrările de construcție și după consultarea partenerilor noștri, vom achiziționa și echipamentele necesare desfășurării activităților”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Proiectarea și execuția sunt realizate de asocierea formată din firmele S.C. Construcții Erbașu S.A. și S.C. ABED NEGO COM. Valoarea contractului este de 21.366.776,21 lei, cu TVA, aceasta urmând a fi actualizată după majorările prețurilor la materialele de construcții. Finanțarea este asigurată cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*