Instant Factoring și TechVentures Bank devin parteneri pentru ca afacerile mici și mijlocii din România să poată primi mai ușor finanțare

Parteneriat între Instant Factoring și TechVentures Bank. FOTO Junecom

Instant Factoring, primul fintech de micro-factoring online din România dedicat companiilor mici și microîntreprinderilor, și TechVentures Bank, bancă românească universală cu o tradiție de 13 ani pe piață, devin parteneri pentru sprijinirea IMM-urilor, dar și a oricărei firme care întâmpină dificultăți în gestionarea fluxului de numerar sau care își dorește soluții concrete pentru dezvoltare.

„Parteneriatul Instant Factoring cu TechVentures Bank SA, o bancă ce se adresează IMM-urilor, este o oportunitate de a aduce soluțiile noastre de finanțare 100% digitale mai aproape de cei care au nevoie de ele pentru a-și susține afacerea. TechVentures Bank le va oferi clienților existenți și potențialilor clienți IMM, opțiunea  transformării  facturilor în lichidități în numai câteva ore, printr-un proces simplu în care solicitarea finanțărilor de la Instant Factoring poate fi inițiată de pe site-ul băncii, precum și din sucursalele acesteia”,  a declarat Cristian Ionescu, CEO al Instant Factoring.

Conform unei analize realizate de Carta Albă a IMM-urilor pentru anul 2020, 98% dintre antreprenori au apreciat că au resimțit impactul pandemiei de COVID-19 și s-au lovit de dificultăți precum lipsa de predictibilitate a evoluției firmei, scăderea cererii interne și lipsa de personal.

Când criza sanitară era la apogeu, 63%  dintre antreprenori și-au finanțat activitățile economice din surse proprii, accesul la finanțare fiind încă o dificultate resimțită, și doar 3,4% dintre ei au accesat factoringul. În funcție de dimensiunea societăților comerciale, doar 2,5% dintre microîntreprinderi, 4% dintre întreprinderile mici, respectiv 11,3 % dintre întreprinderile mijlocii au accesat această soluție.

”Parteneriatul dintre Instant Factoring și TechVentures Bank vine ca un răspuns firesc de accesibilizare la surse de finanțare alternative pentru acoperirea nevoilor acestor companii. Astfel, antreprenorii își pot finanța facturile aprobate la plată de către partenerii lor de afaceri fără să mai aștepte colectarea lor, având acces la cash pentru plăți curente, precum și pentru investiții. La aceste avantaje se adaugă și economisirea de timp, prin externalizarea colectării facturilor, 52.4% dintre antreprenori considerând că rapiditatea serviciilor este cel mai important criteriu în alegerea unui partener de finanțare”, completează Cristian Ionescu.  

TechVentures Bank și-a propus să ofere produse și servicii financiare care să răspundă așteptărilor clienților săi al căror profil este în continuă schimbare, tehnologizarea având un rol important în acest proces.

„Colaborarea cu Instant Factoring vine să susțină strategia băncii prin faptul că promovăm accesul online la produsele furnizate de partenerul nostru. În egală măsură, lărgim sfera produselor de finanțare de care pot beneficia clienții noștri, cu soluții rapide de transformare a facturilor în lichidități. Obiectivele comune ale TechVentures Bank și Instant Factoring pentru acest an sunt îndreptate către facilitarea accesului la finanțare pentru cât mai multe companii mici și medii. Ne propunem să ajungem la cât mai mulți antreprenori, astfel încât să atingem, până la sfârșitul acestui an, un volum de finanțări considerabil”, a declarat Cristian Alexandru Nae, Director General Adjunct al TechVentures Bank.

Procesul este unul extrem de simplu, solicitarea finanțărilor de la Instant Factoring IFN SA fiind inițiate de pe site-ul TechVentures Bank SA. De parteneriatul cu Instant Factoring IFN SA pot beneficia clienții entități economice care fie întâmpină dificultăți în gestionarea fluxului de numerar, fie au nevoie de soluții concrete pentru dezvoltarea afacerii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*