Un drum județean, alternativă pentru a diminua traficul pe DN39. Autoritățile constănțene solicită Guvernului suma de 44 milioane lei pentru modernizarea acestuia

Mașini în trafic. FOTO ulianapinto

Deputatul PSD de Constanța Lucian Lungoci a trimis o scrisoare deschisă premierului Florin Cîțu prin care solicită Guvernului alocarea sumei de 44 de milioane de lei pentru Consiliul Județean Constanța, sumă necesară pentru repararea unui drum județean care ar reprezenta o alternativă pentru diminuarea traficului pe DN39.

Lucian Lungoci explică faptul că acel drum trece prin localitățile 23 Agust, Dulcești, Pecineaga, Amzacea.

“Se poate utiliza DJ 392 spre DN 38. Un drum ce trece prin localitățile 23 Agust, Dulcești, Pecineaga, Amzacea. De-a lungul acestui drum, există o porțiune de aproximativ 12 km – între Amzacea și Pecineaga – impracticabil, care necesită reparații capitale. Încă din 2018 Consiliul Județean Constanța, prin propria Regie de drumuri si poduri (RAJDP),  a demarat efectuarea expertizelor tehnice, întocmirea documentației de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI), cadastru. Rămân de făcut proiectarea și execuția lucrărilor”, a spus Lucian Lungoci.

El a menționat că nu există banii necesari la Consiliul Județean Constanța pentru reabilitarea drumului.

“Consiliului Județean Constanța nu are banii necesari pentru a putea reabilita cei 12 kilometri de drum. 12 kilometri care pot rezolva o problemă acută a județului Constanța. Domnule premier, pe această cale vă solicit ca, la prima rectificare bugetară, să alocați Consiliului Județean Constanța suma de 44 milioane lei reprezentând valoarea lucrărilor, așa cum reiese din DALI”, a afirmat Lucian Lungoci.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*