Scaleup-ul Agreena anunță lansarea primelor certificate de carbon din lume sub formă de token 

Simion Haldrup. FOTO June Communications

Agreena lansează primul produs din lume care transformă certificatele de carbon din sol în token și transferă moneda euro la blockchain. Decizia companiei daneze reprezintă o adevărată revoluție pentru agricultura regenerativă, iar programul este dezvoltat în colaborare cu instituția europeană de plăți Ztlment.

În timp ce mulți pasionați de tehnologie intră pe piața crypto în căutare de soluții pentru rezolvarea problemelor financiare, fintech-ul Agreena a adoptat o abordare diferită. Recent, compania a anunțat că își îmbunătățește oferta de produse de bază – programul de certificare a carbonului din sol, introducând tokenuri pe piața blockchain pentru mișcarea mai rapidă a banilor. Folosind monede electronice, Agreena și Ztlment ocupă prima poziție pe piață, înlăturând monedele stabile nereglementate sau criptomonedele volatile. În plus, Agreena precizează că soluția Web3 a fost dezvoltată pentru a răspunde nevoilor fermierilor de a efectua plăți instantanee, păstrând în același timp credibilitatea și securitatea unui sistem de plăți reglementat conform normelor europene.

„Posibilitatea de a folosi tehnologia blockchain pentru emiterea de plăți reprezintă o cheie pentru a debloca piața fermierilor și a trece de la agricultura convențională la agricultura regenerativă și sechestrarea carbonului din sol”, spune Simon Haldrup, CEO-ul companiei Agreena. „Prin practicile agriculturii regenerative putem reduce aproximativ o treime din amprenta globală de carbon, creând una dintre cele mai mari oportunități pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice”, continuă Simon Haldrup.

Agricultura regenerativă nu numai că reduce emisiile de gaze cu efect de seră, ci transformă solul într-un rezervor de carbon care îndepărtează și sechestrează în mod natural CO2 din atmosferă. Cel mai mare obstacol în calea adoptării pe scară largă a practicilor agricole ecologice este costul inițial al tranziției, motiv pentru care Agreena sprijină fermierii și le oferă accesul la un program solid de certificare a carbonului din sol, bazat pe cele mai recente cercetări și standarde.

Pentru a facilita plăți instantanee și fără întreruperi pentru fermieri, Agreena a colaborat cu primul institut european de plăți reglementat construit pe blockchain, Ztlment. Cei doi jucători danezi de pe piața fintech au transformat creditele de carbon în jetoane pe cel mai puternic și mai durabil protocol blockchain descentralizat din lume, Algorand, și au conectat plata pentru jetoane la euro reali cu un software de contract inteligent.

„Ne-am propus să eliminăm complexitatea blockchain-ului și a reglementării open banking. Împreună cu Agreena am construit unul dintre primele exemple în care activele din viața reală de pe blockchain pot fi tranzacționate pentru bani reali”, spune Mads Stolberg-Larsen, co-fondator și CEO al Ztlment, companie care oferă soluții de plată automatizate care facilitează transferul monedei electronice  pe blockchain în conformitate deplină cu reglementările europene. 

Potrivit reglementărilor bancare existente, banii electronici reprezintă la fel de mulți bani ca și depozitele bancare și numerarul. Toate cele trei lucruri se numesc pur și simplu „fonduri”.

În cadrul fluxului financiar banii intră și ies prin intermediul partenerului de bani electronici al Ztlment, Monerium. Conform reglementărilor bancare deschise existente, banii electronici reprezintă aceeași sumă de bani ca și în depozitele bancare sau numerar. Toate cele trei lucruri se numesc „fonduri”.

„Fermierii nu trebuie să aibă background anterior cu privire la jetoanele sau la plățile în lanț pentru a vedea recompensa pe care o aducem. Dar, cu toate acestea, acesta reprezintă un moment important, nu numai pentru piața carbonului, ci și pentru comunitatea blockchain”, adaugă Simion Haldrup.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*