Ministrul dezvoltării: mai puține posturi, dar mai mulți tineri în minister

Angajat la birou. FOTO SnapwireSnaps
Angajat la birou. FOTO SnapwireSnaps

Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, a anunțat reformă instituțională în ministerul pe care îl conduce. Vor fi tăiate zeci de posturi vacante și cele rămase vor fi transformate în posturi debutante pentru a încuraja angajarea tinerilor în instituție.

Deja a fost publicat, în dezbatere publică, proiectul de act normativ prin care vor fi tăiate 65 de posturi în prezent vacante din minister, iar jumătate din cele 86 rămase vor fi transformate în posturi de debutant, pentru a facilita accesul tinerilor profesioniști în minister.

”Pe lângă încurajarea tinerilor la angajare în minister și economia banilor publici, scopul măsurii este de a avea un minister mai mic dar mai eficient”, a anunțat Cseke Attila.

Totodată, vor fi tăiate și două posturi politice de conducere. Două posturi de subsecretari de stat, cu personalul din cabinetele lor, vor fi scoase din organigrama ministerului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*