Ministrul Adrian-Ioan Veștea: “Proiectele finanțate prin Ministerul Dezvoltării prind contur în toată țara”

Adrian Veștea. FOTO Ministerul Dezvoltării

Ministrul Adrian-Ioan Veștea s-a aflat într-o vizită de lucru în Mehedinți, unde s-a întâlnit cu autoritățile publice locale din județ, pentru a discuta despre proiectele implementate prin intermediul programelor coordonate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

De asemenea, ministrul dezvoltării a verificat stadiul lucrărilor unor proiecte finanțate de Ministerul Dezvoltării în municipiul Drobeta-Turnu Severin și în comuna Șimian.

Compania Națională de Investiții asigură peste 56 de milioane de lei pentru reabilitarea, modernizarea, dotarea și extinderea bazinului de înot din Drobeta-Turnu Severin. Obiectivul, care va avea o suprafata desfășurată de  8.370 mp și 357 de locuri în gradene, va permite organizarea competițiilor sportive naționale și internaționale.

În comuna Șimian, prin Componenta 5 – Valul Renovării din Planul Național de Redresare și Reziliență, Ministerul Dezvoltării investește 36.136.556,16 lei pentru reabilitarea energetică a unor clădiri rezidențiale multifamiliale, în suprafață totală de 37.496 mp.

“Continuăm să sprijinim autoritățile locale în implementarea investițiilor din domeniile de interes pentru cetățeni și mă bucur să constat că proiectele finanțate prin Ministerul Dezvoltării prind contur în toată țara”, a subliniat Adrian-Ioan Veștea.

Localitatea Șimian implementează și un proiect de înființare a unui sistem inteligent de distribuție a gazelor naturale în satele Șimian, Cerneți și Dedovița Nouă, în valoare totală de 55.343.489,52 lei, prin care 3.100 de gospodării vor fi conectate la rețeaua de alimentare cu gaze naturale.

Tot în Șimian, autoritățile locale au în vedere restaurarea a două monumente istorice – Cula Nistor, construită în jurul anului 1812, respectiv Cula lui Tudor Vladimirescu, construită, de asemenea, în anii 1800.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*