FOTO Sokobanja – inima verde a Serbiei

Sokobanja - inima verde a Serbiei. FOTO National Tourism Organisation of Serbia

Natura neatinsă de om, peisajele superbe, râul ca de mărgăritar Moravica, cele două lacuri Vrmdzan şi Bovan, cele patru formațiuni muntoase, în special muntele dominant Rtanj și muntele împădurit Ozren, izvoarele tămăduitoare și clima extraordinară, sunt motive mai mult decât suficiente pentru care Sokobanja a fost încă din cele mai vechi timpuri, dar și în zilele noastre când gradul ridicat de poluare din mediul urban ne dă mari bătăi de cap, una dintre cele mai populare destinații în rândul iubitorilor de natură, distracție pe cinste, relaxare și vacanțe active. În 2022, Sokobanja a fost cea mai populară destinație turistică din Serbia, înregistrând cel mai mare număr de cazări.

Pe lângă faptul că Sokobanja este o oază imensă de verdeață, natură luxuriantă, aer curat, izvoare repezi de munte, clădiri magnifice, istorie îndelungată, bogată, tradiție, este locația turistică din Serbia cu cea mai îndelungată experiență în turismul organizat de peste 186 de ani.

Zona Sokobanja abundă de monumente culturale și istorice valoroase și clădiri sacre: în primul rând cetatea medievală Sokograd, baia turcească (Amam) din secolul al XV-lea, bisericile construite în perioada secolului al XI-lea până în secolul al XIX-lea.

Indiferent de faptul că de-a lungul istoriei stâlpul central al dezvoltării sale a fost turismul de sănătate și sursele de apă minerală, majoritatea oaspeților care vin astăzi în Sokobanja vizitează acest loc extraordinar datorită magiei naturii, pentru a-și petrece vacanța într-un mod activ și pentru a avea parte de o experiență neobișnuită într-un mediu sănătos, o experiență de neuitat care îți lasă mereu în suflet dorința de a reveni iar și iar.

Sokobanja, prima municipalitate ecologică din Serbia. Este un adevărat paradis pentru familii, oamenii de afaceri și iubitorii de vacanțe active. Liniștea munților relaxează călătorii, iar frumusețile naturale pitorești relaxează alpiniștii, bicicliștii, canoiștii, marinarii, pescarii, vânătorii, oamenii de știință, în timp ce tinerii și iubitorii de distracții nocturne se bucură de o viață de noapte activă și de un program de divertisment și artistic bogat, iar pe toți cei care vin îi așteaptă o ofertă variată de mâncăruri și specialități din regiunea Sokobanja demne de cei mai mari gurmanzi.

Vizitatorii aflați în căutare de aventură și emoții puternice pot încerca sporturi de adrenalină precum parapanta, navigarea pe Lacul Bovan, mountain climbing, mountain biking pentru a se elibera de „excesul de energie”. La dispoziția celor cărora le plac experiențele mai ușoare este parcul acvatic cu atracții acvatice și centrele Spa moderne cu apă termală, plimbarea cu quad-uri, biciclete, pe pistele de biciclete organizate pe Ozren și Rtanj, cu canoe pe Lacul Bovan.

Cei care iubesc sa-și petreacă timpul în natură au acces la 36 de zone de picnic amenajate într-un mediu natural neobișnuit, trasee de drumeții cu o lungime de 450 de kilometri, puncte de belvedere, facilități pentru observarea zonelor naturale unice, drumuri panoramice, trasee de sănătate.

Majoritatea atracțiilor turistice și naturale se află în arii protejate, într-o zonă cu un număr mare de specii de plante și de animale, cu forme geomorfologice unice și tipuri de plante medicinale și aromatice.

Indiferent ce vacanță aleg turiștii, în timpul scurt petrecut în Sokobanja își relaxează corpul, își ameliorează starea de sănătate, își îmbunătățesc condiția fizică și își încarcă bateriile cu multă energie pozitivă pentru a putea reveni apoi la viața cotidiană.

Hotelul Sunce este dotat conform celor mai moderne standarde, destinat oaspeților cu gust rafinat care își doresc să petreacă timpul în hoteluri de înaltă categorie cu servicii de o calitate superioară. Hotelul include 124 de unități de cazare de 14 tipuri diferite, două restaurante, o pensiune cu bufet și un restaurant à la carte cu specialități locale și internaționale, precum și o listă de vinuri atent aleasă, un lobby bar, două săli de banchet multifuncționale și un Wellness și Spa atractiv întins pe o suprafață de până la 1.300 m², care include o selecție vastă de opțiuni diferite: două piscine interioare și una exterioară, trei tipuri de saună, baie de aburi, caldarium, baie cu hidromasaj, cameră sărată, cameră de relaxare cu tepidarium, tunel surpriză, dușuri tropicale, precum și săli de masaj. În timpul lunilor de vară, oaspeții se pot bucura de barul de lângă piscina în aer liber.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*