Comisia Europeană și OCDE-INFE publică un cadru comun pentru îmbunătățirea competențelor financiare ale cetățenilor

Bani pentru finanțări. FOTO moerschy
Bani pentru finanțări. FOTO moerschy

Comisia Europeană și Rețeaua internațională pentru educație financiară a OCDE (OCDE-INFE) au publicat cadrul comun al UE/OCDE-INFE de competențe financiare pentru adulți.

Acest cadru vizează îmbunătățirea competențelor financiare ale cetățenilor, pentru a le permite să ia decizii judicioase cu privire la finanțele lor personale. Acesta va sprijini dezvoltarea de politici publice, programe de alfabetizare financiară și materiale educaționale de către statele membre, instituțiile de învățământ și sectorul financiar. De asemenea, cadrul va sprijini schimbul de bune practici între factorii de decizie politică și părțile interesate din UE.

O mai bună înțelegere a finanțelor le oferă cetățenilor mijloacele de a-și gestiona finanțele personale și le permite să participe cu mai multă siguranță și încredere pe piețele financiare. Cadrul de competențe financiare publicat astăzi se înscrie în continuarea măsurilor anunțate în Planul de acțiune din 2020 privind uniunea piețelor de capital. Acesta marchează o etapă esențială în activitatea Comisiei în materie de alfabetizare financiară și reprezintă o continuare importantă a activității OCDE/INFE în acest domeniu.

Cadrul comun de competențe financiare pentru adulți publicat astăzi: evidențiază competențele-cheie de care trebuie să dispună o persoană pentru a lua decizii financiare judicioase și se bazează pe competențele definite în cadrul G20/OCDE-INFE de competențe fundamentale privind alfabetizarea financiară a adulților, adaptându-le la contextul UE și integrând competențele digitale și competențele în materie de finanțare durabilă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*