CFR anunță că traficul feroviar este adaptat la condițiile de iarnă

Tren. FOTO Kanenori

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA informează că la această oră traficul feroviar este deschis pe toate magistralele feroviare, nu sunt linii CF închise și nici trenuri blocate.

În contextul condițiilor meteo nefavorabile (Cod Galben de vânt, polei, ninsori moderate și viscol în zona Moldovei, Dobrogei și jumătatea de est a Munteniei), circulația trenurilor se desfășoară în condiții de iarnă, în zonele afectate de Cod Galben, personalul feroviar fiind activat pentru intervenția operativă, necesară asigurării continuității traficului feroviar.

În cursul acestei dimineți, pe raza SRCF București, din cauza defectării locomotivei trenului R 9304 (CFR Călători) pe firul II Chiajna – Grădinari (fir I închis permanent pentru lucrări), circulația feroviară a fost temporar oprită în intervalul 06:30 – 7:51.

Au fost afectate 6 trenuri de călători, care au așteptat în gările adiacente redeschiderea circulației feroviare (R-E 9900 CFR Călători, R-E 10090 Transferoviar Călători, IR 1594 CFR Călători, IR 11500 Astra Trans Carpatic, IR 1591 CFR Călători și R 9001 CFR Călători).

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA îi asigură pe călători că toate intervențiile desfășurate în zonele afectate de condițiile meteo nefavorabile vor avea drept scop restabilirea circulației în condiții normale de trafic în cel mai scurt timp.

CFR SA, prin comandamentele locale, urmărește permanent evoluția fenomenelor meteo și menține legătura cu operatorii de transport feroviar de călători, astfel încât toate măsurile de circulație impuse pe rețeaua feroviară în perioada de valabilitate a avertizărilor meteorologice să asigure continuitate și legături inclusiv pe raza județelor afectate fenomene meteo nefavorabile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*