Top 10 deținători de mărci din România

Radu Bozocea. FOTO DeciSePoate

Asociația Brand Defender de Apărare a Titularilor de Drepturi de Proprietate Intelectuală anunță Top 10 Deținători de mărci din România.

Topul a fost realizat în conformitate cu cererile depuse în ultimii 10 ani la EUIPO – oficiul european de proprietate intelectuală care analizează și emite certificate valabile pentru toate cele 27 state UE – și OSIM – oficiu care acoperă juridic doar teritoriul României din punct de vedere al valabilității certificatelor, ceea ce înseamnă că acestea nu pot fi folosite în alte state.

Primii 10 proprietari de mărci înregistrate din România dețin o poziție vitală în peisajul de afaceri, ei dețin în total 1347 de mărci înregistrate la OSIM. Angajamentul lor față de protecția mărcilor comerciale reflectă dedicarea față de calitate, inovație și încredere. Mai mult, obținerea certificatelor nu ajută doar la protejarea intereselor companiilor deținătoare, ci contribuie și la dezvoltarea unei piețe competitive și de încredere, încurajând inovația și permițând expansiunea internațională. Mărcile, în acest context, nu sunt doar active legale, sunt simboluri ale valorilor de afaceri care conduc la creșterea și dezvoltarea economică a României.

TOP 10 OSIM

SC BIOFARM SA – 314 mărci

SC RCS & RDS SA – 145 mărci

SC TERAPIA SA – 144 mărci

BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ SA – 125 mărci

SC NORIEL IMPEX SRL – 119 mărci

SC LABORATOARELE FARES BIO VITAL SRL – 113 mărci

British American Tobacco (Brands) Inc. – 112 mărci

NOVARTIS AG – 107 mărci

JT INTERNATIONAL SA – 86 mărci

D-TOYS – 82 mărci

TOP 10 EUIPO (companii românești)

DANTE INTERNATIONAL SA – 73 mărci

ROYAL ESTATE & BUILDINGS SRL – 66 mărci

S.C. STANDARD SNACKS S.R.L. – 55 mărci

LABORMED-PHARMA SA – 50 mărci

SC DEDEMAN SRL – 47 mărci

SELEX TRADING – 45 mărci

INTERMARK – 43 mărci

ANTIBIOTICE SA – 41 mărci

SC LIFE CARE CORP SRL – 40 mărci

PIER IP MANAGEMENT SRL – 36 mărci

Biofarm, situat pe locul 1 în Top 10 OPSIM deținători de mărci din România, are în portofoliu nume foarte cunoscute românilor: Carmol, Triferment, Cavit și Colebil. Povestea Carmol are aproape 100 de ani, a fost pus pe piață în 1928 și protejat ca marcă în 1978.

EUIPO și OSIM sunt cele două oficii la care apelează companiile din România atunci când își obțin certificatele care le protejează mărcile. Există și o a treia instituție, WIPO, organizația mondială a proprietății intelectuale, care însă emite certificate doar în numele oficiilor naționale membre.

„Procedurile acestor oficii urmează în principiu aceleași rigori, mai ales din 2015, când a apărut Directiva (EU) 2015/243 de apropiere a legislațiilor statelor membre cu privire la mărci. Opțiunea companiilor pentru unul sau altul dintre oficii ține doar de decizia de a extinde sau nu marca în alte țări, dat fiind că OSIM e pentru România și EUIPO e valabil pentru toată Europa. Pentru companii, costurile de înregistrare a unei mărci nu reprezintă un criteriu, cel mai important este ca marca să fie depusă corect, întrucât oficiile nu verifică acest aspect care revine în responsabilitatea solicitantului.” spune Radu Bozocea partener la Weizmann Ariana & Partners, agenția de proprietate intelectuală din România care reprezintă cele mai multe companii naționale pentru înregistrarea de mărci.

„Pentru orice companie, protejarea mărcii ar trebui sa fie o preocupare principală, pentru că o marcă comercială este mai mult decât un simplu logo sau un nume, este un simbol al reputației, calității și încrederii unei companii. Iar încrederea consumatorilor este piatra de temelie a oricărui brand de succes.” completează Radu Bozocea.

Marca este o proprietate privată a companiei care a înregistrat-o, poate fi vândută, închiriată sau evaluată, generează reputație și stă la baza strategiei de vânzări a companiei. Valoarea unei mărci este dată de veniturile pe care le poate atrage singură, indiferent de compania care o deține.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*