Board-ul Federației Internaționale a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism (FIJET) s-a reunit în județul Gorj

Board-ul Federației Internaționale a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism (FIJET) s-a reunit în județul Gorj. FOTO FIJET

Comitetul executiv al Federației Internaționale a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism (FIJET) se află în județul Gorj până joi, 23 mai, la invitația Consiliului Județean Gorj și a Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului „Acasă la Brâncuși”.

Din delegația internațională fac parte: Tijani Haddad – președinte FIJET World și FIJET Tunisia, Mariana Rebic – secretar general FIJET World, Delal Atamdede – președintele FIJET Turcia, Mohamed Attia – președinte FIJET Egipt, Tina Cubrilo – președinte FIJET Croația, Ludmila Novacka – președinte FIJET Slovacia, Najib Senhadji – președinte FIJET Maroc, Ștefan Baciu – președinte FIJET România. Din delegație mai fac parte Traian Bădulescu, vicepreședinte FIJET România și purtător de cuvânt al ANAT (Asociația Națională a Agențiilor de Turism) România și Dan Anghelescu, secretar general al FIJET România. Comitetul Executiv FIJET World decide, anual, acordarea Oscarului pentru Turism, „Mărul de Aur”, trofeu care a revenit și mai multor destinații din România (Bucovina, Sibiu, rezervația Deltei Dunării, Târgu Jiu, Oradea și Timișoara).

Revenirea prestigioasei organizații internaționale la Târgu Jiu este legată, pe lângă invitația făcută de autoritățile județene, și de împlinirea a 10 ani de când orașul Târgu Jiu a câștigat „Mărul de Aur”.

În cadrul reuniunii board-ului internațional al FIJET, găzduit de ”Rânca Ski Resort” din stațiunea Rânca, a fost anunțată Academia tinerilor jurnaliști, care va fi găzduită de Bratislava, între 16 și 22 iunie și s-a discutat despre următorul congres mondial FIJET, care va avea loc în luna octombrie a acestui an. Reprezentanții români au propus dezvoltarea proiectului anual ”Top 10 destinații”, inițiat de FIJET Romania, pentru fiecare țară cu asociație afiliată la FIJET. Astfel, turiștii din toate țările vor fi la curent cu destinații recomandate de către jurnaliști și scriitori de turism, în urma voturilor fiecărei organizații.

Despre Târgu Jiu ca „destinație cultural – turistică unicat” se va vorbi miercuri, 22 mai, la ora 11.00, la Masa Tăcerii, unde vor fi prezentate atât evoluția turismului în Gorj în ultimii ani, cât și principalele direcții de acțiune pentru viitor.

Oaspeții străini vor vizita principalele obiective turistice gorjene, dar se vor familiariza cu bogăția tezaurului artistic și tradițional gorjenesc, într-un program organizat de instituțiile de cultură din subordinea Consiliului Județean Gorj: Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” și Școala Populară de Arte „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, alături de Agenția „Gorj Turism” și Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului „Acasă la Brâncuși”.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*