De Ziua Mondială a Turismului, la Târgu Jiu se lansează două rute cultural-turistice

FOTO ANAT

Astăzi, de Ziua Mondială a Turismului, la Târgu Jiu se lansează două rute cultural-turistice.

  1. Ruta Culturală Națională a Destinațiilor EDEN
  2. Ruta Culturală Națională ”Ruta destinațiilor turistice din România premiate de Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism (FIJET) cu trofeul de excelență Mărul de Aur, pentru dezvoltarea și promovarea turismului”.

De asemenea, o dată cu lansarea acestor rute, la Târgu Jiu are loc întâlnirea anuală a Destinațiilor Eden. Printre participanți se numără reprezentanți ai destinațiilor premiate EDEN din România, Dumitru Luca, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), Valeriu Claudiu Ștefan, președintele Consiliului Regional Sud-Est al ANAT, Laura Dragu Popescu, membru al Consiliului Director al ANAT, Ștefan Baciu, președintele Clubului Presei de Turism – FIJET Romania, reprezentanți ai agențiilor de turism membre ANAT, ai Asociației ”Acasă la Brâncuși”,  ai  Ministerului  Antreprenoriatului și Turismului,  ai Consiliului Județean Gorj precum și ai altor instituții și entități care au legătură cu lumea turismului.

Motto-ul manifestării este ”Împreună descoperim și promovăm România cu dragoste!”.

Printre temele manifestării se numără descoperirea ”României puțin cunoscute”. În țară sunt 36 de destinații  premiate EDEN, dintre care trei au fost premiate de câte două ori:  Colinele Transilvaniei, Ținutul Neamțului și Mărginimea Sibiului. Județul Gorj este prezent pe harta destinațiilor EDEN cu două localități: Polovragi (anul 2012, tema ”Turismul Rural”, locul IV) și Tismana (anul 2015, tema ”Turismul și Gastronomia Locală”, locul III).

Turiștii avizați, bine informați, caută în general DESTINAȚII consacrate, certificate, confirmate că merită să mergi acolo, că acea alegere nu reprezintă pierdere de timp și de bani. Există o preocupare permanentă ca elemente de durabilitate și autentic, de originalitate, să fie scoase și puse în atenția publicului.

Printre reperele urmărite de organizatorii de călătorii se numără: Certificare UNESCO, elemente de patrimoniu european, destinații premiate cu Mărul de Aur, destinații premiate Eden etc.

Recent au apărut și Rutele Culturale Turistice, de a căror avizare se ocupă Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

Alături de elemente de identificare precum UNESCO, ”Mărul de Aur” sau ”Eden”, mai nou avem acest nou element care certifică calitatea și excelența, ,,Rutele Cultural Turistice”.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*