Asociația Pro Infrastructură dorește sancțiuni mai drastice pentru șoferii care pun în pericol siguranța oamenilor

Mașini pe contrasens pe A2. Captură video Diana Oniscu

Asociația Pro Infrastructură dorește sancțiuni mai drastice pentru șoferii care pun în pericol siguranța oamenilor, considerând că gestul șoferilor care au intrat pe contrasens pe Autostrada A2 este unul criminal că trebuie pedepsit ca atare de Codul Penal.

“Săptămâna trecută mai mulți șoferi au intrat pe contrasens INTENȚIONAT pe Autostrada A2. Credem cu tărie că acest gest este unul CRIMINAL și trebuie pedepsit ca atare de codul penal, nicidecum cu suspendarea permisului câteva luni și o amendă modică.

Considerăm că a intra pe contrasens cu bună știință pe un drum de viteză cu separație de sens este o faptă care trebuie asimilată celor de tentativă de omor pentru că pune grav în pericol viața participanților la trafic.

Din păcate nu doar această faptă este prea blând sancționată de codul rutier și de legea penală, legislație care și așa nu întotdeauna este pusă în aplicare!

Solicităm autorităților responsabile înăsprirea semnificativă a amenzilor și/sau a sancționării penale și pentru alte fapte care pun siguranța oamenilor pe drum în mare pericol: depășirea vitezei maxime cu mai mult de 50 km/h, trecerea pe roșu, șofatul în stare de ebrietate, depășirea pe linie continuă, neacordarea de prioritate la trecerea de pietoni, ca să enumerăm doar câteva.

Suntem realiști însă: acest demers este foarte greu de pus în practică deoarece nu există voință politică și nici măcar o largă colaborare, înțelegere și presiune din partea șoferilor și a societății în ansamblul ei în acest sens”, a transmis Asociația Pro Infrastructură.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*