Noua Casã continuã și în 2023 cu un plafon de garanții de 1,5 miliarde de lei

Ministerul Finanțelor. FOTO Ministerul Finanțelor

Pentru al cincisprezecelea an consecutiv, Ministerul Finanțelor faciliteazã achiziția unei locuințe, alocând un plafon considerabil pentru garantarea creditelor imobiliare în cadrul acestui Program, respectiv 1,5 miliarde de lei.
Propunerea de alocare de plafon pentru anul 2023 se bazeazã pe analiza comportamentului bãncilor și beneficiarilor în anul 2022 și pe tendințele pieței imobiliare și a creditelor ipotecare previzionate pentru anul 2023.
Finanțarea se acordã în lei, pentru achiziția unei singure locuințe, iar valoarea maximã a creditului care poate fi accesat este de 66.500 euro – pentru locuințe al cãror preț este de maximum 70.000 euro, avansul solicitat fiind de 5% și 119.000 euro – pentru locuințe al cãror preț este de maximum 140.000 euro, în acest caz avansul solicitat fiind de 15%.
Lansat în 2009 sub numele de Prima Casã, programul guvernamental a adunat pânã în prezent 330.875 de garanții și promisiuni de garantare acordate celor care au accesat finanțarea.
Proiectul de Hotărâre de Guvern este publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor, la rubrica Transparență.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*