Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași a câștigat Energy Challenge, ediția 2022

FOTO E.ON România

Aflată la a VIII-a ediție, competiția studențească Energy Challenge, organizată de compania E.ON România, a ajuns la final. Și în acest an, proiectele și ideile inovatoare care au fost propuse au dovedit un interes foarte mare al participanților pentru e-mobility, energie verde, eficiență energetică și soluții inedite off-grid.

Un student de la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași a câștigat marele premiu Energy Challenge 2022, în valoare de 3.000 de euro. Juriul a decis că SMART este cel mai inovativ proiect dintre cele prezentate în cadrul competiției. Acest proiect a dezvoltat ideea unui invertor inteligent pentru panouri solare astfel încât surplusul de energie să fie folosit cu un randament maxim în topologia off-grid.

Pe locul al doilea s-a clasat echipa Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, de la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, cu proiectul ATLAS. Este vorba despre o aplicație mobilă de tip campus universitar, disponibilă pentru sistemele de operare Android, care să faciliteze interacțiunile studenților cu universitatea (avizier digital, orar, eliberare adeverințe, plată taxe etc.). Pentru această inițiativă, echipa a fost răsplătită cu o excursie în valoare de 500 de euro.

Locul al treilea a fost ocupat de echipa Universității Tehnice de Construcții București, Facultatea de Instalații, și Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Facultatea de Calculatoare, cu proiectul GREEN MAP, care a propus o aplicație mobilă prin care se facilitează accesul la oportunități de reducere a deșeurilor și a consumului energetic. Utilizatorii aplicației pot vizualiza evenimentele CSR (Responsabilitate Socială Corporatistă) organizate de către companii, pot localiza afacerile zero-waste și alte evenimente „verzi”. Proiectul a fost premiat cu vouchere eMAG în valoare de 1.000 lei.

Marea finală a avut loc online și a reunit şase echipe de la universitățile Ștefan cel Mare Suceava, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Politehnică București, Gheorghe Asachi Iași și Carol Davila București.

E.ON Energy Challenge a debutat în anul 2015 și de atunci a antrenat 330 de studenți din diferite centre universitare din România. Proiectele prezentate pe parcursul acestor ani au oferit soluții inovative inedite pe teme legate de Energie Verde, Eficiență Energetică & Optimizare Rețea, Produse și servicii clienți, Digital&Smart, unele dintre acestea fiind replicate în cadrul companiei E.ON.

Câștigătoarea ediției 2021 a fost echipa Smart Rides, formată din studenți de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, Academia de Antreprenoriat București, Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu. Locul al doilea a fost ocupat de echipa David Technologies de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, iar locul al treilea de echipa Doctorescu formată din studenți de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie George Emil Palade din Târgu Mureș.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*