Undă verde pentru un proiect la Aeroportul Oradea

Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor. FOTO CJ Bihor

Proiectul cu fonduri europene „Creșterea gradului de siguranță și securitate la Aeroportul Oradea” a fost aprobat de Ministerul Transporturilor, Construcțiilor și Infrastructurii (MTIC), prin Direcția Generală Organismul Intermediar pentru Transport (DGIT).

Investiția presupune construirea unui gard perimetral cu sisteme de supraveghere tip gard inteligent, amenajarea unui post de control acces pentru verificarea persoanelor, vehiculelor și mijloacelor aeroportuare, construirea unui drum perimetral în incinta aeroportului care să asigure siguranța și securitatea traficului aerian și alte măsuri de creștere a siguranței și securității pe aeroport.

Finanțarea va fi asigurată prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. Valoarea totală a proiectului este de 72.279.509,07 lei.  inclusiv TVA. Contribuția Comisiei Europene este de 85%,  a Consiliului Județean Bihor de 2%, restul fiind asigurat din bugetul de stat.

Un alt proiect, în curs de aprobare

Aeroportul Oradea a mai depus un proiect cu fonduri europene. Este vorba de „Dezvoltarea și modernizarea infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Oradea”. Proiectul are patru obiective: (1) extinderea pistei de decolare/ aterizare, (2) extinderea platformei de debarcare/ îmbarcare, (3) împrejmuirea incintei și realizarea unui drum de securitate și (4) achiziția echipamentelor necesare pentru desfășurarea activităților de întreținere și mentenanță. Pentru acest proiect, Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința extraordinară de miercuri, 29 decembrie, un proiect de hotărâre prin care i se permite Aeroportului Oradea să reprezinte instituția în procedura de expropriere, după ce Autoritatea de Management a solicitat clarificări în legătură cu acest subiect.

„Sper ca la începutul anului să putem semna ambele contracte de finanțare și, de asemenea, să demarăm procedurile de licitație, cel mai târziu până la finalul lunii ianuarie, în așa fel încât să ne încadrăm cu lucrările finalizate până la sfârșitul anului 2023”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean, în ședința extraordinară.

Valoarea celei de-a doua investiții este de 132.785.734,12 lei, inclusiv TVA. Finanțarea va fi asigurată tot prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*