Timpi mari de așteptare pentru automarfare, la granița cu Ungaria

Timpi mari de așteptare pentru automarfare, la granița cu Ungaria

Ca urmare a implementării unei noi aplicații la controlul de frontieră de către autoritățile de frontieră maghiare, în prezent, prin punctele de trecere a frontierei de la granița comună, traficul transfrontalier se desfășoară îngreunat, fiind înregistrate coloane de automarfare atât pe sensul de ieșire din România, cât și pe cel de intrare.

În acest sens, au fost contactate autoritățile de frontiera din țara vecină, în vederea dispunerii unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului, având în vedere că formalitățile de frontieră la granița cu Ungaria se derulează împreună cu polițiștii maghiari.

Inspectoratele Teritoriale ale Poliției de Frontieră Oradea și Sighetu Marmației au luat toate măsurile aflate în competență pentru asigurarea unui control operativ și fluidizarea traficului.

Au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea personalului planificat la efectuarea formalităților de frontieră, precum și a arterelor de control deschise pentru acest tip de mijloace de transport, în funcție de configurația și capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

De asemenea, autoritățile de frontieră din Ungaria au informat Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației că mâine, 24 noiembrie 2021, între orele 01.00 – 06.00 (ora României), traficul transfrontalier prin P.T.F. Petea și P.T.F. Urziceni, de pe raza județului Satu Mare, va fi sistat temporar pentru toate tipurile de mijloace transport (autoturisme, microbuze, autocare, camioane etc.) ca urmare a unor lucrări de mentenanță efectuate la sistemul informatic maghiar.

Drept urmare, în intervalul orar respectiv, recomandăm participanților la trafic care intenționează să se deplaseze în afara granițelor țării să folosească celelalte puncte de trecere a frontierei deschise în regim internațional de la frontiera cu Ungaria.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*