Taberele de vară Logiscool România includ, din acest an, și ateliere de inteligență artificială sau creare de conținut pentru Youtube, ca alternative de educație digitală pentru copii și adolescenți în perioada de vacanță

Indira Abdulvoap, General Manager Logiscool România.

Logiscool România, școala de programare pentru copii și adolescenți cu vârste între 7 și 17 ani, deschide înscrierile pentru taberele de vară, cu prezență fizică sau online, unde elevii pot învăța să scrie cod pentru jocuri sau aplicații, să creeze conținut pentru Youtube, să își dezvolte propriul site sau să exploreze universul virtual al celor mai cunoscute jocuri pe calculator.

Taberele de vară de programare și robotică, care se desfășoară atât online, cât și în centrele Logiscool din țară, se află la a treia ediție și, până acum, peste 5000 de copii au participat la ele. La nivel național, 88% dintre participanții înscriși pentru această vară au optat pentru tabere cu prezență fizică, în sediile Logiscool.

Copiii care își doresc o alternativă educativă și distractivă pentru activitățile din vacanța de vară pot participa la taberele Logiscool până la începutul lunii septembrie.

Ateliere bazate pe interesele și nevoile de educație digitală ale copiilor

Lista programelor din acest an include și ateliere special create pentru a ține pasul cu interesele tinerilor, dar și cu evoluția tehnologiei. Astfel, copiii interesați să își dezvolte competențe digitale într-o manieră distractivă în vacanța de vară pot opta, pe lângă taberele de programare și robotică, la ateliere precum Youtube Studio, unde pot învăța producție video și creare de conținut online, RPG Game Creator, unde pot învăța să dezvolte jocuri sau aplicații și Artificial Intelligence, unde pot descoperi cum funcționează roboții și dacă cei văzuți în filme sunt sau nu realiști.

La ediția de anul acesta, participă și copii din comunitățile susținute de către Fundația eMAG, înscriși pentru a le facilita accesul la cunoștințe digitale. Taberele Logiscool sunt potrivite pentru a susține astfel elevi din diferite comunități sau, în cadrul companiilor, pot fi o alternativă de bonusare a angajaților, oferindu-le copiilor acestora o participare la tabără.

„Taberele urbane din timpul verii au apărut ca răspuns pentru nevoia copiilor de a-și folosi timpul liber pentru activități noi, distractive, dar și utile. Cei mai mulți dintre ei petrec foarte mult timp în fața calculatorului, iar prin intermediul acestor ateliere, au posibilitatea să și învețe lucruri noi, într-o manieră relaxată și distractivă. Curiozitatea participanților de până acum ne-a inspirat să extindem gama de ateliere. Astfel, au apărut Minecraft Mars, Youtube Studio sau Artificial Intelligence, care au avut foarte mult succes”, spune Indira Abdulvoap, General Manager Logiscool România.

Programul activităților este adaptabil în funcție de modul sau disponibilitate

Copiii curioși de tehnologiile viitorului pot participa în tabere de o săptămână, de luni până vineri, cu 3 ore jumătate de curs pe zi sau de două săptămâni, cu câte 1 oră jumătate pe zi. Prețurile sunt între 580 și 630 lei pentru taberele online și 630 lei pentru cele de la sediu de jumătate de zi. Taberele care se desfășoară pe toată durata unei zile asigură participanților acces la cursuri, dar și la activități distractive suplimentare.

„Ne bucurăm că cei mai mulți dintre copii aleg taberele desfășurate pe mai multe săptămâni, ceea ce ne dă de înțeles că sunt utile și distractive pentru ei. Observăm o mai mare deschidere și din partea părinților de a-și înscrie copiii la astfel de activități, percepute ca alternative educative la timpul liber al celor mici”, completează Indira Abdulvoap.

Taberele Logiscool care au atras până acum cei mai mulți participanți, la nivel național, sunt LEGO WeDo, Roblox, Minecraft Mars Mission, LEGO EV3, Minecraft Classic.

Pentru ediția de anul acesta, Logiscool a pregătit o tabără specială, care se va ține în format fizic, la Cheile Grădiștei, din Fundata, județul Brașov, pe parcursul a trei săptămâni din luna august. Participanții se vor bucura de prezența cunoscuților vloggeri astfel: la tabăra de Minecraft Mars de pe 8 – 13 august, va fi prezent Best Noris, la fel și la cea de Roblox, de pe 15-20 august. Pentru cea de-a treia, de Youtube Studio, de pe 22 – 27 august, va fi invitat special Maxșialtele. Mai sunt disponibile locuri doar la tabăra Youtube Studio în acest moment.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*