IRI Travel: 2022 va fi anul litoralului Mării Negre

Lucian si Cristina Bădîrcea - IRI Travel.

IRI Travel, principalul touroperator specializat atât pe litoralul bulgăresc, cât și pe cel românesc, anunță lansarea în forță a ofertelor tip early booking pentru sezonul estival 2022, sub genericul ”Vacanță la Marea Neagră”. Turiștii speră că acest an va aduce finalul pandemiei. Majoritatea rezervă pachete turistice pentru destinații apropiate iar litoralurile românesc și bulgăresc ale Mării Negre conduc în topul rezervărilor.

Sezonul estival 2022 aduce pentru litoralurile românesc și bulgăresc reduceri early booking de până la 50%, avansuri mici care încep de la 10% și achitarea diferenței cu 10 – 15 zile înainte de check-in pe cele mai multe oferte. Astfel turiștii beneficiază de reducerile maxime de early booking asumându-și un risc foarte mic, deoarece pe majoritatea ofertelor  avansul este rambursabil. Efortul financiar al acestora este minim pentru că vor achita

diferența de bani în cazul vacanțelor de vară abia peste 6-7 luni. Turiștii vor fi protejați total și față de situația variantelor de Covid-19, dacă acestea vor mai fi prezente la momentul verii.

Ținând cont de experiența ultimilor doi ani, când în timpul sezonului estival condițiile de călătorie în România și Bulgaria au fost relaxate și de faptul că sunt șanse ca în acest an
să se încheie pandemia, specialiștii IRI Travel consideră că pentru destinatiile de pe litoralul Mării Negre se va înregistra o cerere mai mare decât anul precedent.

”Cele mai bune tarife se pot obține datorită rezervărilor tip early booking. Turiștii se interesează deja de aceste oferte speciale și au început să rezerve. Până la urmă, ofertele early booking asigură un preț imbatabil și siguranța hotelului și a stațiunii preferate pentru turiști, iar pentru agențiile de turism și pentru hotelieri asigură un rulaj extrem de bine venit cu mult timp înainte de debutul sezonului estival. În cazul litoralului românesc, avem avantajul voucherelor de vacanță, care sunt acordate din nou, precum și avantajul diversificării ofertelor. Iar litoralul bulgăresc atrage prin tarifele imbatabile și prin serviciile all inclusive de calitate, căutate de către toți turiștii dar în special de către familiile cu copii. Observ un optimism destul de ridicat, cel puțin pentru sezonul estival 2022, față de cele două litoraluri dragi nouă: atât cel românesc, cât și cel bulgăresc. Sunt convins că reducerile mari, prețurile excelente și condițiile bune de pe litoralul Mării Negre vor învinge cu siguranță în acest an tulpina Omicron! Avem un litoral al Mării Negre, împărțit între două țări. Dacă reunim ambele părți, această rivieră reprezintă destinația de bază a românilor, ca număr de turiști. Există prețuri pentru toate buzunarele. Dacă Bulgaria stă excelent la capitolul hotelurilor în regim all inclusive, mă bucură că și pe litoralul românesc sunt, la ora actuală, aproape 40 de hoteluri cu astfel de servicii. Am constatat că în ambele țări au fost făcute investiții noi, în modernizări sau în hoteluri noi. Cu siguranță că 2022 ne va oferi surprize și mai plăcute la Marea Neagră”, declară Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel.

Marea majoritate a turiștilor români aleg hoteluri de la 3 stele în sus, în Bulgaria optând în special pentru servicii all inclusive, dar cu o tendință în creștere în acest sens și în țara noastră. Cele mai solicitate sunt, la ora actuală, în ambele țări, hotelurile de 4 și 3 stele, ambele categorii cu o pondere de 40% din total, urmate de hotelurile de 5 stele, cu o pondere de 30%.

Iată o analiză a numărului de hoteluri pentru ambele litoraluri, repartizate pe stațiuni:

Bulgaria (804 hoteluri)

Sunny Beach – 174

Nisipurile de Aur – 113

Sozopol – 80

Primorsko – 60

Varna – 64

Nessebar – 55

Sveti Vlas – 49

Burgas – 35

Kranevo – 32

Pomorie – 32

Balchik – 32

Sf. Constantin și Elena – 31

Albena – 30

Obzor – 17

România (542 hoteluri)

Mamaia și Mamaia Nord– 186

Eforie Nord – 108

Costinești – 48

Neptun-Olimp – 47

Constanța – 32

Eforie Sud – 28

Venus – 27

Jupiter – 21

Saturn – 19

Vama Veche și 2 Mai – 10

Mangalia  – 9

Techirghiol – 6

Tuzla – 1

Dacă pe litoralul bulgăresc, aproape toate hotelurile de 3 și 4 stele oferă regim all inclusive, pe litoralul românesc, în acest sezon sunt 36 de hoteluri cu astfel de servicii, dintre care 11 sunt în Mamaia – Mamaia Nord, 2 în Eforie Nord, 4 în Neptun-Olimp, 8 în Jupiter, 8 în Venus, 2 în Saturn și 1 în Mangalia.

Consultanții IRI Travel consideră că sezonul de vară 2022 va fi mai extins decât anul precedent, mult mai mulți hotelieri, din ambele țări, urmând să deschidă în mai-iunie și să închidă la finele lunii septembrie.

”Am descoperit litoralul bulgăresc în primii noştri ani de activitate şi ne-au impresionat seriozitatea, profesionalismul şi serviciile de calitate cu care hotelierii bulgari îşi întâmpinau oaspeţii. Frumuseţea plajelor şi a locurilor din Bulgaria ne-a motivat să dezvoltăm această destinaţie şi să o privim ca pe o variantă de vacanţă la mare demnă de luat în calcul de către turiştii români. De-a lungul timpului am observat că mulţi clienţi făceau comparaţii între litoralul bulgăresc şi cel românesc şi atunci am decis să oferim pachete turistice în ambele destinaţii, pentru a le da posibilitatea oamenilor de a diversifica, de a petrece într-o vară un sejur la noi în ţară, iar anul următor în Bulgaria”, subliniază Lucian Bădîrcea.

”Suntem mândri că le putem oferi turiştilor şi partenerilor noştri din toată ţara posibilitatea de a rezerva fie un sejur în România, fie în Bulgaria, de a compara tarifele şi facilităţile oferite de ambele destinaţii şi de a decide ce este mai bine pentru ei. Avantajul principal atât al litoralului nostru, cât şi al celui bulgăresc, este proximitatea, confortul de a petrece o vacanţă la mare aproape de casă. Un alt avantaj îl reprezintă serviciile turistice similare şi plajele oarecum asemănătoare, ambele ţări având deschidere la Marea Neagră. Bineînţeles, sunt şi multe diferenţe între cele două destinaţii de vacanţă. Litoralul românesc este mult mai familiar, variat în ceea ce priveşte oferta de servicii şi preţuri, posibilităţile de distracţie mai diversificate decât în Bulgaria, iar litoralul bulgăresc se remarcă mai mult printr-un management diferit, pe modelul celui din Germania”.

Topul celor mai căutate plaje:

 • România: Mamaia-Năvodari, Eforie, Venus, Jupiter, Saturn
 • Bulgaria: Albena, Obzor, Sunny Beach, Nisipurile de Aur

Topul celor mai solicitate stațiuni:

 • România: Mamaia-Năvodari, Eforie Nord, Venus, Jupiter
 • Bulgaria: Nisipurile de Aur, Sunny Beach, Albena, Obzor, Balchik

Avantajele litoralului românesc:

 • Divertisment
 • Prețuri bune
 • Evenimente
 • Cumpărături
 • Plaje late cu nisip fin
 • Tururi în zonă
 • Parcuri de distracții și aventură
 • Hoteluri all inclusive
 • Sporturi maritime

Avantajele litoralului bulgăresc:

 • Foarte multe hoteluri all inclusive de 3, 4 și 5 stele, cu servicii de calitate
 • Plaje de calitate ridicată, cu nisip auriu, fin
 • Temperatura caldă a apei
 • Intrare lină în mare și siguranța înotului
 • Curățenie și întreținere
 • Pădure, munți și mare
 • Prețuri mici în restaurante și baruri

Iată exemple de oferte (cu reducerile early booking aplicate) pentru ambele litoraluri:

Bulgaria

Balchik
Hotel 3*, tarif de la 159 euro/persoană/sejur, mic dejun
Hotel 4*, tarif de la 329 euro/persoană/sejur, mic dejun
Hotel 5*, tarif de la 374 euro/persoană/sejur, mic dejun
Albena
Hotel 3*, tarif de la 185 euro/persoană/sejur, demipensiune
Hotel 4*, tarif de la 352 euro/persoană/sejur, all inclusive
Hotel 5*, tarif de la 552 euro/persoană/sejur, demipensiune

Nisipurile de Aur
Hotel 3*, tarif de la 109 euro/persoană/sejur, mic dejun
Hotel 4*, tarif de la 221 euro/persoană/sejur, all inclusive
Hotel 5*, tarif de la 300 euro/persoană/sejur, mic dejun
Obzor
Hotel 4*, tarif de la 301 euro/persoană/sejur, all inclusive
Hotel 5*, tarif de la 930 euro/persoană/sejur, ultra all inclusive
Sunny Beach
Hotel 3*, tarif de la 128 euro/persoană/sejur, mic dejun
Hotel 4*, tarif de la 219 euro/persoană/sejur, demipensiune
Hotel 5*, tarif de la 459 euro/persoană/sejur, all inclusive
Duni
Hotel 4*, tarif de la 472 euro/persoană/sejur, all inclusive
Hotel 5*, tarif de la 607 euro/persoană/sejur, all inclusive
Pomorie
Hotel 3*, tarif de la 269 euro/persoană/sejur, mic dejun
Hotel 4*, tarif de la 429 euro/persoană/sejur, demipensiune
Hotel 5*, tarif de la 935 euro/persoană/sejur, ultra all inclusive
Mamaia
Hotel 3*, tarif de la 258 lei/persoană/sejur, mic dejun
Hotel 4*, tarif de la 341 lei/persoană/sejur, mic dejun
Hotel 5*, tarif de la 2805 lei/persoană/sejur, pensiune completă
Eforie Nord
Hotel 3*, tarif de la 282 lei/persoană/sejur, mic dejun
Hotel 4*, tarif de la 922 lei/persoană/sejur, demipensiune
Eforie Sud
Hotel 3*, tarif de la 522 lei/persoană/sejur, mic dejun
Costinești
Hotel 3*, tarif de la 765 lei/persoană/sejur, mic dejun
Neptun
Hotel 3*, tarif de la 309 lei/persoană/sejur, mic dejun
Hotel 4*, tarif de la 744 lei/persoană/sejur, demipensiune
Olimp
Hotel 3*, tarif de la 703 lei/persoană/sejur, mic dejun
Hotel 4*, tarif de la 1622 lei/persoană/sejur, pensiune completa
Venus
Hotel 3*, tarif de la 510 lei/persoană/sejur, mic dejun
Hotel 4*, tarif de la 766 lei/persoană/sejur, demipensiune
Jupiter
Hotel 3*, tarif de la 290 lei/persoană/sejur, mic dejun
Saturn
Hotel 3*, tarif de la 839 lei/persoană/sejur, demipensiune
Cap Aurora
Hotel 3*, tarif de la 705 lei/persoană/sejur, mic dejun
Mangalia
Hotel 3*, tarif de la 677 lei/persoană/sejur, mic dejun

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*