Stadiul lucrărilor la bazinele didactice de înot din județul Bihor

Bazinul de înot de la Săcuieni. FOTO CJ Bihor

Consiliul Județean Bihor construiește, prin Agenția de Dezvoltare Durabilă Bihor, bazine didactice de înot în șapte localități din județ. Acestea se află în diferite stadii fizice de execuție, cele mai avansate lucrări fiind la Nucet și Valea lui Mihai. Unul dintre complexe a fost finalizat în primăvara anului 2021.

Complexul din Nucet a ajuns la un stadiu fizic de 80%. Au fost montate gresia și faianța și au fost finalizate instalațiile electrice și sanitare. Urmează montarea obiectelor sanitare, a linerului pentru piscină și a elementelor decorative. Termenul de finalizare este februarie. Complexul de bazine din Valea lui Mihai este realizat, de asemenea, în proporție de 80%, termenul de frinalizare fiind stabilit în luna aprilie.

În Beiuș, lucrările se află la un stadiu fizic de 75%. Constructorii au terminat exteriorul clădirii, au fixat linerul pentru piscină, iar montajul gresiei și al faianței se apropie de final. Urmează turnarea scărilor de evacuare. Complexul va fi gata în luna martie.

Proiectul din Marghita va fi gata tot în luna martie, lucrările ajungând la un stadiu de 70%. Au fost realizate instalațiile electrice și sanitare și urmează finalizarea exteriorului, iar mai apoi turnarea scărilor de evacuare. Bazinele din Ștei vor fi gata în luna aprilie, iar în Salonta, în luna iulie. La ambele construcții, lucrările au ajuns la un stadiu de 60%.

Cel de-al șaptelea complex din județ, cel de la Săcueni, a fost finalizat în primăvara acestui an și predat în administrarea primăriei.

Orașele Săcueni, Beiuș, Ștei, Marghita, Salonta și Valea lui Mihai sunt prevăzute complexe cu două bazine de înot didactice, de dimensiuni 25×12.5 m, respectiv 6×12.5 m, cu grupuri sanitare, vestiare și tribune. În Nucet va fi construit un singur bazin, de tip semi-olimpic, cu dimensiunea 25 m x 12,5 m.

Bugetul alocat pentru întregul proiect este de 35,7 milioane de lei. Cu excepția orașului Salonta, unde constructorul este SC Davinci SRL, în celelalte localități firma care execută lucrările este Costa Voc Impex SRL.

Consiliul Județean Bihor, prin Asociația de Dezvoltare Durabilă Bihor, gestionează programul de realizare a bazinelor didactice, al căror scop este acela de îmbunătăţire a stării de sănătate şi de dezvoltare a abilităţilor fizice ale locuitorilor din oraşele şi municipiile judeţului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*