Românii încep să aleagă destinații inedite, care în trecut nu erau pe harta turistică a lumii

Kurdistan. FOTO Dal Travel

Potrivit consultanților DAL Travel, unul dintre cei mai cunoscuți touroperatori din România cu produse turistice tip premium înființat în anul 2000 și membru al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), destinații inedite, unele dintre ele părând „de neatins” în trecut, au început să fie din ce în ce mai căutate de către turiștii români care optează pentru circuite cu însoțitor de grup. Printre cele mai solicitate se numără Kurdistan – Irak, Iran, Pakistan și Bangladesh, dar și Etiopia, Sudan sau țările de pe coasta de vest a Africii, precum Sierra Leone, Guinea, Guinea Bisau, Gambia și Senegal.  Majoritatea destinațiilor se află în Asia și Africa.

Unul dintre cele mai de succes circuite cuprinde „cele 4 STANURI” din Asia Centrală: Kazahstan, Kârgâzstan, Uzbekistan și Tadjikistan. La hotarul dintre Orient şi Occident, între întinderea munţilor Ural, imensitatea teritoriului Rusiei şi a Mării Caspice, se află câteva dintre ţările cele mai vechi ale continentului asiatic, peste care s-au succedat unele dintre cele mai puternice imperii ale umanităţii, țări a căror istorie este strâns legată de legendarul Drum al Mătăsii, care a unit timp de secole Europa de Asia de Est, transportând mărfuri, dar şi idei şi ştiinţă. Cele 4 țări reprezintă destinații sigure și reușesc, în ultimii ani, să atragă turiști din toată lumea. Printre evenimentele și atracțiile la care sunt atrași turiștii se numără Centrul de hârtie din mătase, spectacol oferit de Teatrul de Costume Istorice „El Merosi” dar și urcare cu telecabina pentru a admira Valea Shimbulak sau plimbări cu barca pe Lacul Issyk Kul. Circuitul, care cuprinde și orașe cunoscute precum Almaty, Bishkek, Tashkent, Bukhara sau Samarkand, are loc în perioada 17 august – 1 septembrie 2022, iar costul acestui pachet turistic este de 3250 de euro.

„Ca de obicei, turiștii noștri doresc să viziteze și să aprofundeze destinații inedite, unde nu au mai călătorit. Majoritatea turiștilor care optează pentru aceste circuite au vizitat minim 30 de țări. Circuitele de grup cu însoțitor sunt cele mai sigure forme de turism iar orice destinație pe care o propunem este verificată înainte de a lansa produsul. Alături de cazare asigurăm excursiile la fața locului și cele mai eficiente modalități de transport. Țările pe care le promovăm doresc să-și dezvolte turismul și primesc vizitatorii asigurându-le cea mai mare siguranță. Turiștii care au revenit din aceste circuite au fost extrem de plăcut surpinși și nu au simțit nicio diferență de calitate față de circuitele din Europa occidentală, America Latină sau alte destinații mult mai cunoscute. Puțini știu că și în aceste țări, mult timp marginalizate din punct de vedere turistic, există structuri de cazare de calitate, servicii de calitate și nenumărate obiective turistice extraordinare”, subliniază Daniela Nedelcu, director general al agenției DAL Travel.  

► În topul destinațiilor inedite se află Pakistanul de Nord. Constituind granița naturală pentru nu mai puţin de cinci ţări, Masivul Himalaian atrage ca un magnet mii de vizitatori dornici să-i descopere măreţia, să îi admire peisajele grandioase sau să îi cunoască locuitorii care, separaţi de văile până acum inaccesibile, şi-au creat culturi specifice, cu tradiţii care mai de care mai interesante. Una dintre căile cele mai uşoare de a cunoaşte secretele zonei este de a începe explorarea nordului Pakistanului, urmând una dintre cele opt minuni ale lumii moderne, Autostrada Karakorum. Programul include fermecătoarele oraşe Islamabad şi Lahore, locuri unde istoria vorbeşte la tot pasul, și maiestuoşii munţi aflaţi în zona de nord a Pakistanului. Circuitul are loc în perioada 15-28 septembrie și costă 3690 de euro de persoană.

► Tot în Asia Centrală, o destinație în sine foarte căutată o reprezintă UZBEKISTAN. DAL Travel organizează un circuit în Uzbekistan în perioada 15-23 septembrie 2022, care include traseul Tashkent – Samarkand – Bukhara – Khiva și costă 1692 de euro. Printre altele, turiștii pot explora bazarele locale și Deșertul Kyzylkum.

► În top urmează ETIOPIA, principalul circuit fiind în perioada 21 septembrie – 5 octombrie, cu ocazia Festivalului Meskel dedicat Sfintei Cruci, care se celebrează de peste 1.600 de ani în Etiopia, una dintre cele mai mari țări ortodoxe și unica ţară din lume în care Calendarul Iulian este încă oficial, o „insulă” de ortodoxie. Circuitul costă 3895 de euro de persoană.

► IRAN reprezintă o ocazie unică de întoarcere în timp printr-un singur cuvânt: PERSIA, cu istoria sa de peste 4000 de ani, una dintre cele mai vechi şi bogate culturi din lume, cu legendele şi poveştile Seherezadei care ne-au încântat copilăria, cu oameni ospitalieri, oraşe pline de istorie, unele aflate pe celebrul „drum al mătăsii”, cu monumente şi vestigii care vă vor transpune în trecut. DAL Travel organizează mai multe circuite în octombrie și noiembrie, cu tariful de 2190 de euro.

Topul destinațiilor inedite este continuat de Bangladesh și Sudan. De asemenea, DAL Travel mai organizează circuite care cuprind țările de pe coasta Africii de Vest – Sierra Leone, Guinea, Guinea Bisau, Gambia și Senegal dar și din Golful Persic – Emiratele Arabe Unite, Oman, Bahrain și Kuwait.

Pentru toate aceste destinații, transportul este asigurat cu companii aeriene de linie iar cazarea este asigurată la hoteluri de 4 și 5 stele. Lucrătorii din turism din Africa sau din Asia Centrală sunt foarte primitori, ospitalitatea făcând parte din cultura lor. Turiștii români vor rămâne surprinși să descopere hoteluri de 5 stele în Kurdistan sau servicii de top în Asia Centrală ori pe coasta Africii de Vest.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*