Restricții de circulație în Bulgaria din cauza unui cod galben de vânt

Steagul Bulgariei. FOTO Pixabay.com

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Bulgaria că în conformitate cu datele transmise de Institutul de Meteorologie și Hidrologie local, pentru perioada 5 – 6 februarie 2024, a fost emis un cod  de atenționare meteorologică pentru vreme severă.

Conform acestuia, 10 regiuni din teritoriul Republicii Bulgaria vor fi afectate de intensificări ale vântului. A fost emis un cod galben pentru regiunile: Vidin, Montana, Vrața, Pleven, Ruse, Târgoviște, Șumen, Sofia-regiune, Loveci, Gabrovo, Veliko Târnovo, Plovdiv, Pazardjik, Haskovo, Sliven, Silistra, Stara Zagora, Razgrad, Varna și Dobrici. Rafalele de vânt vor atinge o viteză de 50-69 km/h, pe alocuri cu intensificări de până la 90 km/h.

MAE recomandă cetățenilor români să urmărească cu atenție situația zborurilor de pe aeroporturile bulgare și prognoza meteorologică, iar șoferilor să conducă preventiv, cu viteză adecvată și să aibă autovehiculele echipate pentru circulație pe drumurile publice în condiții de iarnă, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată și indicațiile/semnalele organelor de control aflate la fața locului. În  perioada instituirii codurilor de atenționare meteorologică este posibil ca, prin decizia autorităților bulgare competente, unele categorii de drumuri să fie închise circulației rutiere și cursele aeriene să fie perturbate față de orarul de zbor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*