Peste 100.000 de elevi au învățat cum să fie în siguranță pe internet cu ajutorul programului Eroii Internetului

Peste 100.000 de elevi au învățat cum să fie în siguranță pe internet cu ajutorul programului Eroii Internetului. FOTO Adfaber

În urma unui sondaj realizat de Adfaber, 72,3 % dintre profesori spun că nu există grup de acțiune anti bullying în școala lor, 67 % dintre profesori nu au aflat despre fișa de identificare a violenței psihologice bullying. Iar 48,5 % spun că nu există cazuri de bullying în școală, respondenții care afirma asta fiind în majoritate și cei care au răspuns negativ și la cunoașterea instrumentelor de identificare.

Totul s-a mutat în online și bullying-ul a devenit o sursă de divertisment pentru mulți, iar când vine vorba de copii cu care nu s-a discutat niciodată despre siguranța online, rezultatele sunt apăsătoare. Drept soluție, Asociația Adfaber, înființată de Alin Chiriac, a venit cu un proiect complet dedicat copiiilor.

Cu sprijinul Google.org, Adfaber a promovat siguranța online în rândul elevilor din România împreună cu profesorii care au participat la traininguri de specialitate organizate de asociație.

Proiectul îi ajută pe cei mici să identifice pericolele, să stea departe de ele și să înțeleagă faptul că au o responsabilitate față de propriile acțiuni și online și offline.

Avantajele proiectului Adfaber pentru elevii din România

Eroii Internetului a oferit resurse gratuite pentru părinți, profesori și elevi, iar parte din componentele proiectului sunt:

  • traininguri despre siguranța online pentru profesori,
  • o programă despre siguranța online,
  • jocuri pentru copii,
  • webinar pentru părinți despre siguranța online a familiei,
  • Maratonul Siguranței Online – o serie de interviuri cu experți din diferite domenii:
  • Elisabeta Moraru – country manager Google, Ligia Deca – Consilierul Prezidențial pentru Educație și Cercetare, Nadia Tătaru – co-fondator Itsy Bitsy, Andreea Jantea – subinspector Poliția Română, Anca Zăvoianu – profesor învățământ primar, Gabriela Maalouf – psiholog,
  • emisiunea pentru copii Eroii Internetului, realizată împreună cu Itsy Bitsy,
  • competiția națională Eroii Internetului în cadrul căreia elevii din clasele 0-VIII au creat campanii de promovare a siguranței online,
  • vizite la școli în cadrul cărora echipa Adfaber a discutat cu elevii și profesorii despre siguranța online.

Peste 100.000 de elevi au beneficiat de proiectul Eroii Internetului

Adfaber a pus la dispoziția cadrelor didactice training gratuit de specialitate, iar aproape 15.000 și-au rupt din timpul lor liber pentru a participa și pentru a oferi mai apoi copiilor informațiile despre siguranța online de care aveau nevoie. În urma trainingului profesorilor și competiției Eroii Internetului, peste 100.000 de elevi au beneficiat de lecții despre siguranța online.

Copiii au participat apoi la Competiția Națională Eroii Internetului și le-au oferit colegilor, prietenilor, altor profesori, părinților informații pertinente despre siguranță online.

Proiectul Eroii Internetului va continua și anul următor, iar Adfaber îi invită pe toți cei interesați de proiect să se alăture! Fie că ești părinte sau profesor, solicită informații sau implică-te în proiectul Eroii Internetului contactând direct Asociația Adfaber.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției, companiei sau agenției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația BizPLUS.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe bizplus.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*